Χανιά

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας η δίκη για το φονικό στα Ανώγεια

Αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες η πολύκροτη υπόθεση του φονικού στα Ανώγεια, που συγκλόνισε την Κρήτη τον Απρίλιο του '17

Σε εξέλιξη βρίσκεται από σήμερα η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης, για το φονικό στα Ανώγεια που συγκλόνισε την Κρήτη, τον Απρίλιο του 2017.

Σήμερα Τετάρτη ξεκίνησε η διαδικασία κανονικά στην προγραμματισμένη της ώρα, δηλαδή στις 9:15, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, με την κατάθεση του ενός εκ των πέντε κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι τα μέτρα ασφαλείας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στα Χανιά, ήταν δρακόντεια, υπό το φόβο πιθανής αντεκδίκησης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14 Μαΐου, το δικαστήριο είχε αποσυρθεί και αποφάσισε τελικά την αναβολή της δίκης για σήμερα, Τετάρτη 30 Μαΐου.

Το χρονικό της συμπλοκής

Οι διαφορές των δύο οικογενειών για τα βοσκοτόπια οδήγησε πριν από περίπου ένα χρόνο σε συμπλοκή στην περιοχή «Κούρβα», περίπου ένα χιλιόμετρο από το ποιμνιοστάσιό του θύματος. Σε ένα απίστευτο σκηνικό ανταλλαγής πυροβολισμών, ο 23χρονος έπεσε βαριά χτυπημένος για να εκπνεύσει λίγη ώρα αργότερα κατά τη μεταφορά του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Τα σπίτια των δύο οικογενειών που συνδέονται συγγενικά γειτνίαζαν ενώ η θέση στην οποία υπήρχαν τα βοσκοτόπια και χρησιμοποιούσε η οικογένεια του δράστη, οδηγούσαν τα μέλη της υποχρεωτικά στο να περνούν μέσα από τα βοσκοτόπια που χρησιμοποιούσε η οικογένεια του θύματος, οπότε και η τριβή ήταν καθημερινή.

Κατά πληροφορίες, δύο ώρες πριν το αιματηρό συμβάν, οι οικογένειες είχαν και πάλι λογοφέρει.

Την ώρα της διέλευσης της οικογένειας του δράστη για τα δικά της χωράφια από την περιοχή όμως που ήταν οι συγγενείς του θύματος και εκείνη την ώρα τυροκομούσαν, υπήρξε νέος διαπληκτισμός μόνο που αυτήν την φορά «μίλησαν» τα όπλα με την τραγική για όλους κατάληξη και τον θάνατο του 23χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία υπόθεση χρόνων που αφορούσε στα βοσκοτόπια, δεδομένου ότι και οι δύο οικογένειες ζουν από την κτηνοτροφία. Πολλοί ήταν εκείνοι που για χρόνια προσπαθούσαν να καταλαγιάσουν την αντιπαλότητα που υπήρχε και η οποία και στο παρελθόν είχε δημιουργήσει εντάσεις.

Σχόλια