Εξουθενωμένοι στο λιμάνι Κισάμου οι μετανάστες

Χανιά
Εξουθενωμένοι στο λιμάνι Κισάμου οι μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο λιμάνι της Κισάμου κατέληξε η Οδύσσεια 69 μεταναστών που ταξίδευαν επί πέντε ημέρες με ιστιοφόρο, με σκοπό να καταπλεύσουν σε ένα ασφαλή προορισμό σε χώρα της Ευρώπης.

Δεκαέξι παιδιά, βρεγμένα και εξαντλημένα, έντεκα γυναίκες και 42 άντρες αποβίβασαν οι άνδρες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων και του Λιμενικού Σταθμού Παλαιόχωρας στο λιμάνι Καβονήσι της Κισάμου μετά από επιχείρηση διάσωσης που άρχισε χθες το βράδυ κι ενώ οι άνεμοι στο Κρητικό πέλαγος έπνεαν με ένταση που ξεπερνούσε τα 7 μποφόρ.

Με δύο ακόμη περιπολικά του λιμενικού σώματος μεταφέρθηκαν στην Κίσαμο οι υπόλοιποι μετανάστες.

Δύο γυναίκες σε ημιλιπόθυμη κατάσταση διακομίσθηκαν στο Κέντρο Υγείας Κισάμου.

Οι 69 μετανάστες δηλώνουν ότι έχουν καταγωγή από το Ιράν και το Ιράκ. Ένα άτομο συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές φερόμενο ως διακινητής.

Μεγάλο αγκάθι για τις αρχές των Χανίων, αποτελεί η φιλοξενία των 69 ψυχών. Ο δήμος Κισάμου δεν διαθέτει κατάλληλο χώρο για την προσωρινή έστω διαμονή τους ενώ και στο δήμο Χανίων τόσο η Παλιά Ηλεκτρική όσο και η κατασκήνωση του Καλαθά είναι σε χρήση.

Η μεγάλη επιχείρηση για τη διάσωση των μεταναστών άρχισε στις 10 χθες το βράδυ όταν ελικόπτερο του λιμενικού σώματος και σκάφος της Φρόντεξ εντόπισαν το ιστιοφόρο ενώ έπλεε σαράντα ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Κυθήρων.

Τα δύο σκάφη του Λιμεναρχείου Χανίων και ένα  πλωτό περιπολικό του λιμενικού σταθμού Παλαιόχωρας ξεκίνησαν άμεσα για να καταφέρουν να προσεγγίσουν το ιστιοφόρο μόλις σήμερα το πρωί.

Ανοιχτά της Γραμβούσας έγινε η μετεπιβίβαση των μεταναστών στα τρία σκάφη του λιμενικού σώματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News