Έφτασαν στην Κρήτη μετά την «οδύσσεια» με ιστιοφόρο, οι μετανάστες

Χανιά
Έφτασαν στην Κρήτη μετά την «οδύσσεια» με ιστιοφόρο, οι μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφτασε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο λιμάνι Κισάμου το πρώτο σκάφος του Λιμενικού με τους μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά των Κυθήρων ενώ ακολουθούθησαν κι άλλα σκάφη του λιμενικού. Αρχικά προσέγγισε το ιστιοφόρο ένα τουριστικό σκάφος με σκοπό να μετεβιβασθούν σε αυτό οι μετανάστες, το ιστιοφόρο όμως παρουσίασε βλάβη. Έτσι τελικά η μεταφορά έγινε με σκάφη του Λιμενικού.

69 μετανάστες, ανάμεσά τους παιδιά

Συνολικά πρόκειται για 69 μετανάστες, ανάμεσά τους 11 γυναίκες και 16 παιδιά ενώ συνελήφθη και ένας διακινητής.Ένας άνδρας και μια γυναίκα μάλιστα μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας Κισάμου. 

Το ιστιοφόρο εντοπίστηκε από ελικόπτερο του λιμενικού και σκάφος της Frontex στο πλαίσιο τακτικών ελέγχων τη στιγμή που έπλεε 40 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Κισάμου, ανάμεσα σε Κίσαμο και Κύθηρα.Οι λιμενικές αρχές ειδοποιήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας για το σκάφος που μεταφέρει μετανάστες και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι το ιστιοφόρο βρισκόταν ανοιχτά της Γραμβούσας και απέπλευσε τουριστικό σκάφος από την Κίσαμο με ομάδα του Ερυθρού Σταυρού με την προοπτική να προσεγγίσει το ιστιοφόρο και να γίνει μετεπιβίβαση που όμως δεν κατέστη εφικτή.

Μέχρι στιγμής είναι άγνωστο που θα μεταφερθούν οι μετανάστες. Ο δήμαρχος Κισάμου Θοδωρής Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος φιλοξενίας στην περιοχή .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News