Εμφανίστηκε η γυναίκα που εμπλέκεται στο δυστύχημα με τον ποδηλάτη- Τι υποστήριξε

Κρήτη
Εμφανίστηκε η γυναίκα που εμπλέκεται στο δυστύχημα με τον ποδηλάτη- Τι υποστήριξε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον των αστυνομικών αρχών των Χανίων εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, η γυναίκα που φέρεται να έχει άμεση εμπλοκή με το τροχαίο δυστύχημα που έγινε την περασμένη Τετάρτη στην οδό Τσόντου Βάρδα, όταν 55χρονος δικυκλιστής έχασε την ζωή του όταν τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα που φέρεται να οδηγούσε η 60χρονη γυναίκα.

Η ίδια συνοδευόταν από τον δικηγόρο της κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη και στην κατάθεση που έδωσε σύμφωνα και με τα όσα δήλωσε ο συνήγορος της , υποστήριξε ότι «δεν έχει άμεση εμπλοκή στην υπόθεση, ωστόσο πέρασε από το σημείο την στιγμή της σύγκρουσης. Σταμάτησε το αυτοκίνητο, κατέβηκε, είδε τον ποδηλάτη στην άσφαλτο, ρώτησε τι έγινε και στη συνέχεια έφυγε, διότι έπρεπε να πάρει κάποια ιατρική εξέταση. Σε καμία περίπτωση δεν αντιλήφθηκε να έχει την οποιαδήποτε εμπλοκή στο τροχαίο, πόσο μάλλον να χτύπησε με το αυτοκίνητο της τον ποδηλάτη».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Μαρκογιαννάκη, «όταν πήρε την εξέταση, πέρασε και πάλι κοντά από την περιοχή και στη συνέχεια άφησε το όχημα της σε εμφανές σημείο,γεγονός που σημαίνει ότι δεν ήθελε να κρυφτεί».

Αναφορικά με το ταξίδι αστραπή στο εξωτερικό, ο κ. Μαρκογιαννάκης, υποστήριξε:  «Ήταν προγραμματισμένο το ταξίδι και επιβαλλόταν να γίνει για λόγους υγείας, ωστόσο όταν έμαθε ότι την αναζητούν ,επέστρεψε αμέσως».

Η προανάκριση συνεχίζεται και αναμένεται η πραγματογνωμοσύνη που θα ρίξει φως στα αίτια της υπόθεσης. Θα σχηματιστεί δικογραφία και η υπόθεση θα παραπεμφθεί στις εισαγγελικές αρχές, που με την σειρά τους θα ασκήσουν τις διώξεις.

Βουβή ποδηλατοπορεία για τα θύματα της ασφάλτου

Στα Χανιά ωστόσο το κλίμα εξακολουθεί να είναι βαρύ και σήμερα το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί βουβή ποδηλατοπορεία με αφορμή και το νέο θάνατο του 55χρονου ποδηλάτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την φετινή πανσέληνο του Μαΐου δεν μπορούμε παρά να θρηνούμε για δεκάδες θύματα των τροχαίων εγκλημάτων, οργιζόμαστε με την αδιαφορία της Πολιτείας και των υπευθύνων, μεταβάλλουμε την χαλαρότητα σε εγρήγορση Την φετινή πανσέληνο του Μαΐου συγκεντρωνόμαστε όλοι οι ποδηλάτες στην Πλατεία Αγοράς για μια βουβή ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας για τα τροχαία εγκλήματα. Για να μην ξεχνάμε ούτε τα θύματα, ούτε τους υπεύθυνους για αυτά. Τρίτη 29/5 στις 19.31 στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News