Σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο: Καρέ - καρέ βραδινή επιχείρηση της ΟΠΚΕ Χανίων

Χανιά
Σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο: Καρέ - καρέ βραδινή επιχείρηση της ΟΠΚΕ Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εγκατάλειψη αγροτικού Ι.Χ. στην Ανώπολη για αποφυγή ελέγχου από την ΟΠΚΕ.

Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στις πιο επικίνδυνες καταστάσεις. Επιχειρησιακά έτοιμοι να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή σε οποιασδήποτε μορφής εγκληματικότητα.

Πειθαρχημένοι, άριστα εκπαιδευμένοι, αφοσιωμένοι σε έναν στόχο: την προστασία του πολίτη… Είναι η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων.

Στα Χανιά η ΟΠΚΕ συστάθηκε το 2007. Συγκροτείται από 12 μέλη μαζί με τον επικεφαλής αξιωματικό και είναι σε ετοιμότητα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

«Όταν χρειαστεί να επιχειρήσουμε κάπου ιδιαιτέρως δύσκολα, ξεκινάμε από το βασικό. Τα άτομα που βρίσκονται στις ΟΠΚΕ βρίσκονται με τη θέληση τους. Αγαπάνε αυτό που κάνουνε, τους αρέσει αυτό που κάνουνε, και το κάνουνε χωρίς δεύτερες σκέψεις» αναφέρουν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

«Η εγκληματικότητα στην Κρήτη και εξαιτίας των εδαφών της, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την οπλοκατοχή είναι διαφορετική από τις άλλες περιοχές», συνεχίζουν.

Η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων εκπαιδεύεται από Τμήμα Ειδικών Αποστολών Κρήτης. Κύρια αποστολή της είναι να επεμβαίνει στις πιο δύσκολες και επικίνδυνες καταστάσεις, ταυτόχρονα όμως δρα και προληπτικά.

Κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης

Με τρία οχήματα της ΟΠΚΕ Χανίων η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV κινήθηκε στον επαρχιακό δρόμο των Σφακίων προς Ανώπολη. Σε αγροτική τοποθεσία πριν την είσοδο του χωριού, η ομάδα εντοπίζει ύποπτο όχημα. Ο οδηγός αντιλαμβάνεται τους αστυνομικούς, αναπτύσσει ταχύτητα και εγκαταλείπει το αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου.

Μέλος της οικογένειας του κατόχου του αγροτικού αυτοκινήτου πλησιάζει στο σημείο που η ΟΠΚΕ ελέγχει με προσοχή την περιοχή φωνάζοντας στους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

Συντονισμένα η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων αποχωρεί από την Ανώπολη. Το αγροτικό αυτοκίνητο οδηγείται στο Αστυνομικό Τμήμα Σφακίων.

Το περιστατικό είναι πραγματικό και καταγράφηκε στα ορεινά των Σφακίων, μια περιοχή που μέχρι πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν άβατο για την αστυνομία στα Χανιά.

Για την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας Χανίων το μεγάλο στοίχημα για το οποίο δίνει καθημερινά μάχη, είναι να επιχειρεί με αυταπάρνηση στα πιο δύσκολα, στέλνοντας το μήνυμα ότι προτεραιότητα της είναι η ασφάλεια του πολίτη.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV:

(φωτογραφία αρχείου) 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News