Η κακοκαιρία και τα χρήματα που... δεν υπάρχουν, έπληξαν το τριήμερο

Χανιά
Η κακοκαιρία και τα χρήματα που... δεν υπάρχουν, έπληξαν το τριήμερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον άστατο καιρό να ανατρέπει τα σχέδια ταξιδιωτών από την υπόλοιπη Ελλάδα που σκόπευαν να επισκεφτούν την Κρήτη για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος και την οικονομική δυσχέρεια να λειτουργεί ανασταλτικά, η κίνηση στα Χανιά δεν κατέγραψε την πολυπόθητη αύξηση.

Το οικονομικό βάρος ακόμη και μιας ολιγοήμερης απόδρασης ήταν αβάσταχτο για πολλές ελληνικές οικογένειες που τα προηγούμενα χρόνια επέλεγαν τα Χανιά για το τριήμερο.

Είναι ενδεικτικό ότι δεν προγραμματίστηκαν έκτακτα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από το λιμάνι του Πειραιά για το λιμάνι της Σούδας λόγω της περιορισμένης ζήτησης.

Για ικανοποιητικές πληρότητες για την εποχή έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων Μανόλης Γιαννούλης σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν ήταν ο εσωτερικός τουρισμός που έκανε τη διαφορά στη διάρκεια του τριημέρου.

Την ίδια ώρα, πάντως, η σεζόν δείχνει να ξεκίνησε με καλούς οιωνούς σε ότι αφορά στους παραδοσιακούς τροφοδότες της τουριστικής οικονομίας των Χανίων.

Ο κλάδος των ξενοδόχων και συνολικά των τουριστικών επιχειρηματιών στα Χανιά αν και συγκρατημένος, ευελπιστεί σε επιβεβαίωση των προβλέψεων που μιλούν για μια ακόμη χρυσή χρονιά για τον τουρισμό της Δυτικής Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News