default-image

Μουσειακοί χώροι τα κελιά των μελλοθάνατων στις φυλακές Αγιάς

Χανιά
Μουσειακοί χώροι τα κελιά των μελλοθάνατων στις φυλακές Αγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για ουσιαστική αναβάθμιση του σωφρονιστικού μας συστήματος μίλησε από τα Χανιά ο Υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής σημειώνοντας ότι «η αντεγκληματική πολιτική δε μπορεί να γίνεται με ρητορείες και λαϊκισμούς αλλά απαιτεί στόχο προσήλωσης, διάρκεια και συνέπεια».

Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε ότι το αρχείο των Εγκληματικών φυλακών Ιτζεδίν στα Χανιά μεταφέρθηκε στο κατάστημα κράτησης Κρήτης 1 στην Αγιά προκειμένου να αξιοποιηθεί σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.

Παράλληλα ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε γνωστό ότι προωθείται η αξιοποίηση των παλιών δικαστικών φυλακών Χανίων ώστε να μεταφερθούν εκεί τα αρχεία των δικαστηρίων.

Μουσεία τα κελιά των μελλοθάνατων στη γερμανική κατοχή

Ακόμα έκανε γνωστό ότι κελιά των αγροτικών φυλακών Αγιάς στα οποία κρατούνταν μελλοθάνατοι κατά τη γερμανική κατοχή, θα μετατραπούν σε μουσειακό χώρο.

Τρεις στόχοι

Στο περιθώριο της ημερίδας για την αντεγκληματική πολιτική ο Γενικός Γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης μίλησε για τρία επίπεδα προβληματισμού: Εμφάνιση και δίωξη εγκλήματος, απονομή ποινικής δικαιοσύνης, σωφρονιστικό σύστημα.

Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι μια αστυνομία εξωστρεφής και αποτελεσματική, τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Προστασίας του Πολίτη Δημήτρης Αναγνωστάκης.

Στη διάρκεια ημερίδας για την αντεγκληματική πολιτική ο κ. Κοντονής άσκησε δριμεία κριτική στη σωφρονιστική πολιτική των προηγουμένων κυβερνήσεων η οποία όπως υποστήριξε είχε ως αποτέλεσμα να αναπαράγεται το έγκλημα σε όλα τα επίπεδα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News