Ξεσπά ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη 12 χρόνια μετά το θάνατό του

Χανιά
Ξεσπά ο αδελφός του Κώστα Ηλιάκη 12 χρόνια μετά το θάνατό του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα χρόνια μετά το θάνατο του Χανιώτη σμηναγού Κώστα Ηλιάκη ο αδελφός του έστειλε σήμερα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες

Με οργή για το γεγονός ότι ο Τούρκος πιλότος που χτύπησε το μοιραίο αεροσκάφος του Κώστα Ηλιάκη σαν σήμερα πριν από 12 χρόνια είναι ελεύθερος την ώρα που δύο Έλληνες στρατιωτικοί εξακολουθούν να κρατούνται στην Τουρκία, ο αδελφός του αδικοχαμένου Χανιώτη σμηναγού ξέσπασε σήμερα μπροστά στην κάμερα.

«Κάθε χρόνο υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον κόσμο να μάθουν, να ακούσουν, να φέρουν στην επικαιρότητα στιγμές που δεν πρέπει να ξανασυμβούν και δυστυχώς συνέβησαν. Έχουμε φυλακισμένους πλέον, στον αντίποδα της παράδοσης από μας για ανθρωπιστικούς τάχα λόγους, του πιλότου που χτύπησε τον Κώστα», αναφέρει ο Φίλιππος Ηλιάκης, αδελφός του Κώστα Ηλιάκη στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV.

Ήταν 23 Μαΐου του 2006 όταν το αεροσκάφος του σμηναγού της πολεμικής μας αεροπορίας Κώστα Ηλιάκη κατέπεσε στη θάλασσα της Καρπάθου. Επισήμως ο θάνατος του αποδόθηκε σε «ατύχημα» που προήλθε από «ανθρώπινο λάθος» του Τούρκου πιλότου με τον οποίο ενεπλάκη σε αερομαχία.

«Το μήνυμα πρέπει να ληφθεί από εκεί που πρέπει, όπως πρέπει. Εμείς κάνουμε το καθήκον μας, εσείς κάνετε το καθήκον σας που τον φέρατε. Η οικογένεια δε θέλει καμιά προβολή. Πρέπει όμως να μην ξεχαστεί, να κρατιέται ζωντανό το παράδειγμα», τονίζει ο αδελφός του ήρωα Ηλιάκη.

Ο Φίλιππος Ηλιάκης μίλησε ακόμη για ηθικούς αυτουργούς και στην περίπτωση της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους Μιράζ 2000 βορειοανατολικά της Σκύρου τον περασμένο Απρίλιο κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 35χρονος σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος.

«Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί;»

Ο αδελφός του σμηναγού τονίζει: «Ο Γιώργος ο Μπαλταδώρος δεν πήγε βόλτα εκείνη τη μέρα. Πήγε για αναγνώριση, αναχαίτιση, τα γνωστά παιχνίδια των Τούρκων. Κείνη τη μέρα μπήκαν, βγήκαν, δεν έγινε εμπλοκή, όμως, ο Γιώργος πήγε στην αποστολή αυτή που έπρεπε να πάει εξ αιτίας τους. Στην επιστροφή είναι γνωστό τι συνέβη. Ηθικοί αυτουργοί ποιοι είναι;».

Για την οικογένεια του Κώστα Ηλιάκη που σήμερα τέλεσε στον Άγιο Λουκά το μνημόσυνο του αγαπημένου της,  ο πόνος είναι ίδιος όπως την ημέρα εκείνη του 2006 που ο άτυχος σμηναγός έπεσε την  ώρα του καθήκοντος.

«Κακά τα ψέματα. Η ζωή που φεύγει δε γυρίζει. Και όλοι αυτοί το ξεχνάνε συνειδητά. Κάποιοι τους είπαν δημόσιους υπαλλήλους, αντιπαραγωγικούς… Πιστέψτε με, η εκπαίδευση που έχουν, αυτό που τραβάνε δεν περιγράφεται», καταλήγει ο Φίλιππος Ηλιάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News