default-image

Δίκη Στέλλας : Η κατάθεση του ιατροδικαστή που προκάλεσε αίσθηση

Κρήτη
Δίκη Στέλλας : Η κατάθεση του ιατροδικαστή που προκάλεσε αίσθηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με καταθέσεις μαρτύρων συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στα Χανιά η εκδίκαση της υπόθεσης του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη τον Απρίλιο του 2011 στο Ρέθυμνο. 

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν τέσσερις από τους συνολικά είκοσι δύο μάρτυρες του κατηγορητηρίου μεταξύ των οποίων και ο ιατροδικαστής που εξέτασε το άτυχο κορίτσι λίγες ώρες αφού ξεψύχησε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Με τους γονείς της αδικοχαμένης Στέλλας Ακουμιανάκη να περιμένουν δικαίωση για το θάνατο του παιδιού τους και απόδοση ευθυνών, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία για την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Μετά τη χθεσινή κατάθεση της μητέρας και του πατέρα της 16χρονης που έκαναν λόγο για απουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το μοιραίο για το παιδί τους βράδυ του Απριλίου του 2011, τέσσερις ακόμη μάρτυρες του κατηγορητηρίου κατέθεσαν ενώπιον του μικτού ορκωτού δικαστηρίου.

Μεταξύ των 22 μαρτύρων του κατηγορητηρίου ήταν ο ιατροδικαστής Αντώνης Παπαδομανωλάκης ο οποίος κατέθεσε ενώπιον του δικαστηρίου:

«Εκείνη την ημέρα με κάλεσε η Ασφάλεια Ρεθύμνου για να εξετάσω ζωντανό άτομο. Δεν πρόλαβα. Η κοπέλα εξέπνευσε. Λίγες ώρες μετά διενήργησα τη νεκροψία.»

Ο κ. Παπαδομανωλάκης είπε στο δικαστήριο ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της μακροσκοπικής έρευνας ο θάνατος επήλθε από εγκεφαλικό και πνευματικό οίδημα και ότι δεν υπήρχαν τραυματικές κακώσεις. Επανέλαβε ότι περίπτωση θανάτου από μέθη δεν έχει καταγραφεί στα χρόνια που ασκεί τα καθήκοντα του και ότι ανάλογο περιστατικό έχει συναντήσει μόνο στη διεθνή βιβλιογραφία.

Δύο νοσηλεύτριες που είχαν βάρδια τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου του 2011 όταν η Στέλλα Ακουμιανάκη διακομίσθηκε στα ΤΕΠ του νοσοκομείου Ρεθύμνου με οξεία μέθη και ο υπάλληλος σεκιούριτι του νοσηλευτικού ιδρύματος, κατέθεσαν για όσα συνέβησαν.

«Νομίζω ότι ανετράπη η σε βάρος του κατηγορία, η οποία προερχόταν κυρίως από έναν μόνο μάρτυρα ,τον φύλακα του νοσοκομείου που είχε εφημερία εκείνη την ημέρα και ο οποίος τον είδε να υποδέχεται υποτίθεται το περιστατικό της άτυχης νέας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θωμάς Λεζοβιτης, συνήγορος υπεράσπισης.

Στο εδώλιο κάθονται δύο από τους ειδικευόμενους τότε γιατρούς που κατηγορούνται για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων τους κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της άτυχης ανήλικης στα ΤΕΠ και ένας 30χρονος Ρεθυμνιώτης ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για την κατηγορία του βιασμού.

Η δίκη διακόπηκε αργά χθες το μεσημέρι και θα συνεχιστεί στις 11 και στις 13 Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης άρχισε την περασμένη Πέμπτη με τις καταθέσεις της μητέρας και του πατέρα της 16χρονης, που έκαναν λόγο για απουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου το μοιραίο για το παιδί τους βράδυ του Απριλίου του 2011.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News