default-image

«Έλα γρήγορα το παιδί πεθαίνει» - Τι κατέθεσε η μάνα της Στέλλας Ακουμιανάκη

Χανιά
«Έλα γρήγορα το παιδί πεθαίνει» - Τι κατέθεσε η μάνα της Στέλλας Ακουμιανάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατριχιαστικά είναι τα λόγια της μάνας της 16χρονης Στέλλας για την εικόνα που αντίκρισε στο νοσοκομείο και δριμύ κατηγορώ.

Μέσα σε κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο έγινε η διακοπή της πολύκροτης δίκης για τον αδόκητο χαμό της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη.

Σήμερα, Πέμπτη, ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των μαρτύρων πολιτικής αγωγής και συγκεκριμένα του πατέρα και της μητέρας της Στέλλας, μίας θείας της καθώς και του σεκιουριτά του μαγαζιού.

Η δίκη αναμένεται να συνεχιστεί στις 9 το πρωί της Παρασκευής 18 Μαΐου.

Ανατριχιαστική η κατάθεση της μητέρας

Ανατριχιαστική ήταν περιγραφή της μάνας της Στέλλας Ακουμιανάκη για την ημέρα που η 16χρονη κόρη της έχασε τη ζωή της όταν μεταφέρθηκε μετά από κατανάλωση αλκοόλ στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Στη διάρκεια της δίκης στο Εφετείο Χανίων ξέσπασε  υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχε γιατρός για να παράσχει βοήθεια στην άτυχη Στέλλα.

«Είδα τη Στέλλα αγνώριστη»

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της η μητέρα της Στέλλας Ακουμιανάκη: "Όταν ειδοποιήθηκα το πρωί από το νοσοκομείο Ρεθύμνου και έφτασα στο σημείο, με ενημέρωσε γιατρός ότι έφεραν το παιδί με οξεία μέθη , πως έπαθε ανακοπή αλλά την επανέφεραν και στη συνέχεια ότι έπαθε εγκεφαλικό οίδημα. Αμέσως τηλεφώνησα στον άντρα μου και του είπα “έλα γρήγορα το παιδί πεθαίνει’’. Η Στέλλα ήταν αγνώριστη. Το κεφάλι της ήταν πρησμένο, σαν υδροκέφαλο… Εκείνη την ημέρα γινόταν ένα μπάχαλο στο νοσοκομείο. Δεν υπήρχε κανένας γιατρός και νοσηλευτικό προσωπικό. Το παιδί μου το έβαλαν στο διάδρομο υποτίθεται για να το παρακολουθεί γιατρός. Ποιος γιατρός αφού δεν υπήρχε;".

Ξέσπασε σε κλάματα

Η μάνα της 16χρονης μάλιστα λύγισε και ξέσπασε σε κλάματα όταν ένας συνήγορος πολιτικής αγωγής προσκόμισε φωτογραφίες της Στέλλας την ώρα που βρισκόταν στην ανάνηψη.

Αντιδράσεις των γιατρών

Η δίκη διεξάγεται στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης, στα Χανιά και αφορά σε τρία από τα συνολικά έξι άτομα που έχουν κριθεί ένοχα σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση. Πρόκειται για τον έναν εκ των δύο νεαρών που διασκέδαζαν με την αδικοχαμένη μαθήτρια το μοιραίο βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, το 2011, καθώς και δύο ειδικευόμενους - τότε - γιατρούς.

Οι τρεις εν λόγω κατηγορούμενοι δικάστηκαν σε πρώτο βαθμό τον Μάρτιο του 2015. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων είχε κρίνει ένοχο τον μεγαλύτερο εκ των δύο φίλων της Ακουμιανάκη, ηλικίας 30 ετών σήμερα. Ο 30χρονος είχε κριθεί ένοχος για την πράξη του βιασμού και καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών. Ωστόσο, η Έδρα έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή του, κάτι που σημαίνει ότι ο καταδικασθείς είναι ελεύθερος μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Εξάλλου, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων έκρινε ένοχους και τους δύο γιατρούς, που δικάζονταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ο κάθε ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή.

Με αφορμή τη σημερινή δίκη, οι συνάδελφοι των ποινικά διωκόμενων γιατρών συμμετέχουν σε απεργία, με σκοπό να διατρανώσουν τη συμπαράστασή τους στους εν λόγω κατηγορούμενους. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου, οι γιατροί γίνονται «εξιλαστήρια θύματα μιας δικαστικής τακτικής Πόντιου Πιλάτου, που παραπέμπει σε άλλη βαθμίδα την εκδίκαση μιας υπόθεσης που αφορά καθαρά επιστημονικά θέματα και όχι ζητήματα του κοινού Ποινικού Κώδικα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News