default-image

Ανησυχία στα Χανιά για τα κρούσματα κλοπών & διαρρήξεων - Θύματα μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV

Χανιά
Ανησυχία στα Χανιά για τα κρούσματα κλοπών & διαρρήξεων - Θύματα μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο νεαροί Αλβανοί είχαν ρημάξει σπίτια σε Κίσαμο και Πλατανιά - Θύματα διαρρήξεων που μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου, γεγονός που ενισχύει το κλίμα ανασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Παραβίαζαν κεντρικές εισόδους και μπαλκονόπορτες σπιτιών, ώρες που γνώριζαν ότι οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν, και ξάφριζαν αντικείμενα αξίας. Ένας 31 ετών υπήκοος Αλβανίας και ένας 28χρονος ομοεθνής του, είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος κατοίκων της Κισάμου και του Πλατανιά.

Συνολικά έξι υποθέσεις κλοπών που φέρονται να διέπραξαν οι δύο αλλοδαποί, εξιχνίασαν άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου.  Με την συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας έφτασαν στα ίχνη των δύο δραστών οι οποίοι συνελήφθησαν και παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

Θύματα διαρρήξεων που μίλησαν στην ΚΡΗΤΗ TV κάνουν λόγο για έξαρση του φαινομένου, γεγονός που ενισχύει το κλίμα ανασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων.

Οι δύο νεαροί από την Αλβανία σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατάφεραν από τις 2 έως τις 13 Μαΐου να  ανοίξουν έξι σπίτια, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και διάφορα αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ. Μέρος των κλοπιμαίων αποδόθηκε ήδη στους παθόντες.

Υπενθυμίζεται ότι οι ελλείψεις προσωπικού στα Αστυνομικά Τμήματα της ενδοχώρας των Χανίων, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα περιστατικά κλοπών, φτάνουν σύμφωνα και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκο το 40%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News