Κρεμαστινός: Αυτά «σκοτώνουν» την καρδιά

Χανιά
Κρεμαστινός: Αυτά «σκοτώνουν» την καρδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως αποτελούν οι παθήσεις τις καρδιάς τις οποίες προσεγγίζει και αναλύει στο βιβλίο του με τίτλο «Τώρα Νικάμε τις Καρδιοπάθειες», ο καθηγητής Καρδιολογίας και αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός.

Ο διακεκριμένος καθηγητής απαντά σε καίρια ερωτήματα απευθυνόμενος στον κάθε πολίτη, αλλά και στην ιατρική κοινότητα.

«Παρότι έχουν τεχνολογικά επιτευχθεί τα πάντα, τέλεια φάρμακα, τέλειες επεμβάσεις, αλλαγή βαλβίδων, βηματοδότες, απινιδωτές, τεχνητή καρδιά, οι καρδιοπάθειες εξακολουθούν να είναι η πρώτη αιτία θανάτου του πληθυσμού» τόνισε ο κ. Κρεμαστινός.

Ακόμη και στην Κρήτη, της φημισμένης διατροφής και της μακροζωίας, τα ποσοστά καρδιοπαθειών παραμένουν ανησυχητικά υψηλά. Μάλιστα ο Καρδιολόγος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου κ. Γιώργος Θεοδωράκης σχολίασε ότι «είναι μύθος αυτό που λένε για την κρητική διατροφή όταν εδώ στην Κρήτη δεν την τηρεί κανένας».

Για το βιβλίο του καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινού «Τώρα Νικάμε τις Καρδιοπάθειες» μίλησαν ο ιατροδικαστής Κρήτης Σταμάτης Μπελιβάνης και ο καρδιολόγος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου Γιώργος Θεοδωράκης.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Κρεμαστινού στα Χανιά τονίσθηκε ότι αυτό που σκοτώνει την καρδιά είναι ο σύγχρονος τρόπος ζωής.

«Αυτό που σκοτώνει περισσότερο την καρδιά του ανθρώπου και την ψυχή του είναι το άγχος. Όσο μπορούμε, να ζούμε τη ζωή μας απλά. Όλα βρίσκονται μέσα στο μυαλό μας και από το μυαλό μας τροφοδοτείται και η καρδιά και τα πάντα» ανέφερε ο Ιατροδικαστής Κρήτης κ. Σταμάτης Μπελιβάνης.

Το βιβλίο «Τώρα Νικάμε τις Καρδιοπάθειες» είναι για το τρίτο του καθηγητή καρδιολογίας Δημήτρη Κρεμαστινού για τις παθήσεις της καρδιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News