Φονικό στα Ανώγεια: Ξέσπασαν συγγενείς στη δίκη φωνάζοντας «φονιάδες»

Χανιά
Φονικό στα Ανώγεια: Ξέσπασαν συγγενείς στη δίκη φωνάζοντας «φονιάδες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένταση στο μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για τη δίκη του φονικού με θύμα 23χρονο.

Για τις 30 Μαΐου διακόπηκε η εκδίκαση της υπόθεσης της αιματηρής συμπλοκής στα Ανωγειανά όρη τον Απρίλιο του 2017 που είχε σαν αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του 23χρονου κτηνοτρόφου Μανόλη Στρατάκη. Στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια ενώ οι συγγενείς του αδικοχαμένου νέου αποχώρησαν σε κλίμα έντασης, ξεσπώντας κατά των κατηγορουμένων. «Φονιάδες! Τη χαρά που είδα να δείτε» κραύγαζε η μάνα του 23χρονου κρατώντας ένα κάδρο με τη φωτογραφία του αδικοχαμένο παιδιού της.

Η ακροαματική διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων για την ανταλλαγή πυρών με αφορμή τα βοσκοτόπια που στοίχισε τη ζωή του 23χρονου από τα Ανώγεια, άρχισε κανονικά με την εκλογή των ενόρκων και την ανάγνωση του κατηγορητηρίου, ωστόσο η υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων για την ανθρωποκτονία, υπέβαλε αίτημα διακοπής, επικαλούμενη αιφνίδια ασθένεια του βασικού συνηγόρου. Παρότι ο εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε απόρριψη του αιτήματος, υποστηρίζοντας ότι «υπεράσπιση υπό αίρεση και υπό προϋποθέσεις, με υποσημειώσεις δεν γίνεται» και ότι «το αίτημα υποβλήθηκε για να μη γίνει η δίκη», το δικαστήριο αποφάσισε ομόφωνα διακοπή.

Έτσι η υπόθεση που πάγωσε τα Ανώγεια και βύθισε στο πένθος μια οικογένεια, θα αναβιώσει την Τετάρτη 30 Μαΐου. Για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Μανόλη Στρατάκη, θα καθίσει στο εδώλιο ένας 22χρονος συγγενής του θύματος, μαζί με τον 55χρονο πατέρα του, με το νεαρό να έχει αναλάβει από την αρχή την ευθύνη της ανθρωποκτονίας. Στο εδώλιο εκτός από τους δύο προφυλακισμένους για την δολοφονία του Στρατάκη, κάθονται επίσης ο πατέρας και τα δύο του αδέλφια του θύματος κατηγορούμενοι για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News