Χωρίς... αστυνομικούς έχει μείνει η Κρήτη

Χανιά
Χωρίς... αστυνομικούς έχει μείνει η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόδραση των επικίνδυνων κακοποιών την περασμένη Τετάρτη στον Πειραιά σε επιχείρηση του Τμήματος Μεταγωγών Χανίων, ήρθε να αναδείξει το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Ειδικά για τα Χανιά η δημιουργία δύο νέων τμημάτων, του Μεταγωγών και της Άμεσου Δράσης, δεν συνοδεύτηκαν από νέες προσλήψεις με αποτέλεσμα να στελεχωθούν με αστυνομικούς υπαλλήλους που αποσπάστηκαν από άλλες υπηρεσίες.

Κατά 35% μικρότερος του προβλεπόμενου είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν και στις τέσσερις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Κρήτης.

«Ήδη όλη η Κρήτη είναι αδικημένη εδώ και χρόνια. Σκεφτείτε ότι νομοί σε όλη την Ελλάδα ξεπερνούν σε δύναμη και τους τέσσερις νομούς της Κρήτης» αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ., Γρηγόρης Γερακαράκος.

Στα Χανιά το έλλειμμα αστυνομικών υπαλλήλων είναι περισσότερο εμφανές σε Τμήματα της ενδοχώρας. Στον Αποκόρωνα, τον Πλατανιά, την Κίσαμο και την Παλαιόχωρα μετρημένοι στα δάχτυλα είναι οι υπάλληλοι που καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των περιοχών τους. Υπάρχουν νομοί που έχουν 1.000 άτομα προσωπικό. Στην Κρήτη συνολικά δεν είναι 1.000, όπως τονίζει ο κ. Γερακαράκος.

Στην κεντρική υπηρεσία της Αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων οι ελλείψεις υπολογίζονται σε περίπου 12% ωστόσο στα τμήματα της ενδοχώρας φτάνουν ακόμη και το 40%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News