Καρέ καρέ η διάσωση από ακυβέρνητο σκάφος στα Σφακιά

Χανιά
Καρέ καρέ η διάσωση από ακυβέρνητο σκάφος στα Σφακιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον «χάρο με τα μάτια τους» είδαν 19 επιβάτες και το τριμελές πλήρωμα του σκάφους «Νέπτουνε» το οποίο έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά της Κρήτης.

Λόγω της σφοδρής θαλασσοταραχής το πλοίο υπέστη ρήγμα και έμεινε ακυβέρνητο ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Λουτρό – Σφακιά. Λίγο έξω από το λιμάνι της Χώρας Σφακίων έμεινε ακυβέρνητο με τα κύματα και τους ισχυρούς ανέμους να το κατευθύνουν προς τα τσιμεντένια μπλόκα του λιμανιού.

Ο κυβερνήτης ενός μικρού σκάφος – ταξί που έπλεε στην περιοχή καθώς και ένας ψαράς ήταν αυτοί που κατέβαλαν τεράστιες προσπάθειες για να ρίξουν ένα σκοινί προς το πλήρωμα προκειμένου να το δέσουν και να το απομακρύνουν από τον κυματοθραύστη.

Το «Νέπτουνε» ρυμουλκήθηκε τελικά με επιτυχία στο λιμάνι, όπου αποβιβάστηκαν οι τυχεροί επιβάτες.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χώρας Σφακίων, απογευματινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ'' Ν. Χανίων 178, στη θαλάσσια περιοχή περίπου 100m από την είσοδο του λιμένα Χώρας Σφακίων, με επιβαίνοντες δεκαεννέα (19) αλλοδαπούς επιβάτες και τρία (03) μέλη πληρώματος.

Άμεσα ενημερώθηκαν προς παροχή τυχόν συνδρομής τα ελλιμενισμένα Α/Κ ''ΓΕΡΟ ΜΕΡΗΣ'' Ν. Χανίων 205 και Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑΞΙ ΔΑΜΟΛΟ'' Ν. Χανίων 659, καθώς και το παραπλέον Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΔΕΛΦΙΝΙ'' Ν. Χανίων 648.

Το ακυβέρνητο πλοίο προσάραξε, ενώ ρυμουλκήθηκε από το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΤΑΞΙ ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν. Χανίων 636, το οποίο είχε αρχικά σπεύσει προς παροχή συνδρομής, και κατέπλευσαν στο λιμένα Χώρας Σφακίων, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες.

Στη συνέχεια, λόγω εισροής υδάτων και αδυναμίας αντιμετώπισης αυτής με ιδία μέσα, το πλοίο μετακινήθηκε σε αβαθές σημείο στην ανατολική πλευρά του λιμένα Σφακίων, όπου ημιβυθίστηκε.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Χώρας Σφακίων που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Μηχανικός του ''ΝΕΠΤΟΥΝΕ''.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News