Κινητοποιήθηκαν σε Ρέθυμνο και Χανιά για την Εργατική Πρωτομαγιά

Χανιά
Κινητοποιήθηκαν σε Ρέθυμνο και Χανιά για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στους δρόμους βγήκαν οι εργαζόμενοι και στη δυτική Κρήτη για να αντιπαλέψουν την απαξίωση των δικαιωμάτων τους. Από δύο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν τόσο στα Χανιά, όσο και στο Ρέθυμνο με τους εργαζομένους να αμφιβάλλουν για την έξοδο από τα μνημόνια και να καλούν σε συνέχιση των αγώνων.

Με συγκεντρώσεις και πορείες τιμήθηκε και στα Χανιά η εργατική Πρωτομαγιά. Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων τόνισαν ότι τα μηνύματα των αγώνων των εργαζομένων είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Το ΠΑΜΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση στην Πλατεία 1866 και ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους. Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων και στο κατατρεγμό τους ακόμη και με πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών.

Με δύο συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας τιμήθηκε η εργατική πρωτομαγιά στο Ρέθυμνο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της πόλης. Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους εργαζομένους να παραμείνουν στις επάλξεις του αγώνα, ιδιαίτερα στα πλαίσια των μνημονίων που έχουν καταστρέψει τις ζωές τους.

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι τη μαρίνα και το μνημείο του Λούη Τίκα όπου κατέθεσαν στεφάνι. Κάλεσαν την εργατική τάξη να παλέψει για την επαναφορά των κεκτημένων της και να παραμείνει σε επαγρύπνηση.

Συγκεντρώσεις στα Χανιά

Συγκεντρώσεις στο Ρέθυμνο

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News