Αλαλούμ στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Κρήτη
Αλαλούμ στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή την εικόνα παρουσιάζει καθημερινά τις πρωινές ώρες η βιτρίνα του Ενετικού Λιμανιού των Χανίων. Σταθμευμένα οχήματα στην Πλατεία Συντριβανίου και φορτηγάκια τροφοδοσίας που κινούνται στη λιμενική ζώνη παρά τη λήξη του ωραρίου που προβλέπει ο κανονισμός.

Η τροφοδοσία των καταστημάτων ορίστηκε από τις 7 έως τις 9 το πρωί. Τις υπόλοιπες ώρες έχει απαγορευτεί με απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου τόσο η κυκλοφορία όσο και η στάθμευση.

Οι βελτιωτικές παρεμβάσεις στις οποίες προχώρησαν πρόσφατα τα  τεχνικά συνεργία του δήμου στο πλακόστρωτο δεν αρκούν σύμφωνα με τους εργαζόμενους και τους καταστηματάρχες εστίασης για να αναβαθμιστεί η όψη του λιμανιού.

Παράπονα εκφράζονται στην έναρξη της σεζόν και για τη μείωση του παραχωρούμενου κοινόχρηστου χώρου.

Την ίδια στιγμή οι προσόψεις των καταστημάτων διατηρούν την ανομοιομορφία τους ,μιας και η μελέτη για τα σκιάδια μπήκε για δύο χρόνια στον πάγο μετά τη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Ο δήμαρχος Χανίων μιλά για συνέχιση των προσπαθειών αναβάθμισης του Ενετικού Λιμανιού. Στο πλαίσιο αυτό απομακρύνθηκε το πρωί ένα ακόμη περίπτερο από την οδό Κανεβάρο.

Με το τέλος της τουριστικής σεζόν πρόκειται να εφαρμοστεί και η απόφαση για την απομάκρυνση του περιπτέρου που εξακολουθεί να λειτουργεί κατ εξαίρεση στην ακτή Κουντουριώτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News