default-image

Κινδυνεύουν να χάσουν ιδιοκτησίες και επιδοτήσεις οι κτηνοτρόφοι

Χανιά
Κινδυνεύουν να χάσουν ιδιοκτησίες και επιδοτήσεις οι κτηνοτρόφοι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θύματα ενός καθεστώτος που ισχύει από την εποχή της Κρητικής πολιτείας και με την ανάρτηση των δασικών χαρτών περιπλέκεται ακόμη περισσότερο, κινδυνεύουν να πέσουν εκατοντάδες κτηνοτρόφοι στην Κρήτη. Κι αυτό γιατί χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης ή βοσκοτόπων χαρακτηρίζονται πλέον ως δασικά και προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους καλούνται να ενοικιάσουν ξένες περιουσίες, μη αναγνωρίζοντας τις δικές τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χανίων Mανούσο Σταυριανουδάκη: «Από τη νομοθεσία είναι σαφές ότι είναι 50 – 50 ο ιδιοκτήτης με το κράτος ,εάν δε γίνει δικαστήριο δε μπορείς να διεκδικήσεις την περιουσία σου ,αν γίνει δικαστήριο την έχεις χάσει στα δικαστήρια και είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα».

Το θέμα συζητήθηκε στη διάρκεια σύσκεψης στην αντιπεριφέρεια Χανίων με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Διεύθυνσης Δασών, της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης και του Συλλόγου Κτηνοτρόφων.

Όπως σημειώνει η προϊσταμένη Δ/νσης Δασών Χανίων Πολύμνια Σκλαβάκη: «Θεωρούμε ότι πρέπει να λυθεί αυτό το θέμα ώστε και οι πολίτες που έχουν δικαιώματα στις εκτάσεις αυτές να ξεκαθαριστεί τι δικαιώματα έχουν, έχουν δικαιώματα κυριότητας, βοσκής;».

Η Διεύθυνση Δασών Χανίων επαναφέρει την πρόταση της για σύσταση Συμβουλίου Ιδιοκτησίας Δασών προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Πρόταση της αντιπεριφέρειας Χανίων είναι να αναζητηθεί λύση μέσω του Δικηγορικού Συλλόγου ο οποίος είχε εγκαίρως αναδείξει το πρόβλημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος σε δασικές περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News