Χανιά

Θεοδωράκης από Χανιά: «Αν θέλει η Τουρκία μπορεί να πάει στο δικαστήριο της Χάγης»

Την ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει να τείνει χέρι φιλίας προς την Τουρκία τόνισε σήμερα από το Κολυμπάρι στο περιθώριο συνεδρίου για την εθνική συνεννόηση, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Ταυτόχρονα τόνισε ότι αν είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να αμφισβητεί τα θαλάσσια σύνορα και τις μικρές και μεγάλες νησίδες στο Αιγαίο, έχει έναν δρόμο, αυτόν της προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο.

Το δίκιο και το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος των Ελλήνων. Άρα πιστεύουμε ότι σε μια νέα εποχή το πρώτο μεγάλο βήμα θα είναι αυτά που η Τουρκία θεωρεί εκκρεμότητες να τα διεκδικήσει στα διεθνή δικαστήρια.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο η απόφαση από πλευράς της Ελλάδας θα πρέπει να ληφθεί σε επίπεδο εθνικού συμβουλίου ασφαλείας είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γραμμή που εξακολουθεί να τηρεί ο Τούρκος πρόεδρος απέναντι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δυστυχώς, μάλλον από εσωτερικές ανάγκες ο Ερντογάν κατρακυλάει σε έναν αδιέξοδο εθνικισμό. Εμείς θα πρέπει απ τη μια να είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην τήρηση των κανόνων του διεθνούς δικαίου, για τη θάλασσα μας, για τα νησιά μας. Από την άλλη να προσπαθούμε συνέχεια έτσι ώστε ο στρατός μας να είναι αξιόμαχος, ετοιμοπόλεμος, να μπορεί να απαντήσει σε μια απρόβλεπτη κίνηση.

Παράλληλα ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει να ενισχύει την προσπάθεια των δημάρχων ακριτικών νησιών για ειρηνική συνύπαρξη με τους κατοίκους των περιοχών των Τουρκικών παραλίων.

Σχόλια