Προσλήψεις 40 ατόμων και νέα πτέρυγα στη φυλακή Αγιάς

Χανιά
Προσλήψεις 40 ατόμων και νέα πτέρυγα στη φυλακή Αγιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πλήρη ανάπτυξη του καταστήματος κράτησης ΚΡΗΤΗ 1 στην Αγιά Χανίων δρομολογεί το Υπουργείο Δικαιοσύνης όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Ευτύχης Φυτράκης.

Λίγες ημέρες μετά την επιστολή διαμαρτυρίας των σωφρονιστικών υπαλλήλων που έκαναν λόγο για σημαντικές ελλείψεις προσωπικού και για οριακή λειτουργία της φυλακής, ο κ. Φυτράκης έκανε γνωστό ότι εγκρίθηκε η πρόσληψη σαράντα ατόμων που θα επιτρέψει τη λειτουργία μιας ακόμη πτέρυγας.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευτεί στο Φύλο Εφημερίδας της κυβέρνησης η προκήρυξη για την πρόσληψη των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Την περασμένη Τετάρτη ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής ενέκρινε συνολικά εξακόσιες προσλήψεις για τις ανάγκες όλων των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας. «Θα καλυφθούν όλα τα κενά στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 ώστε να λειτουργήσουν όλες τις πτέρυγες του και με απόλυτη ευρυθμία» τόνισε ο κ. Φυτράκης αναγνωρίζοντας ότι με τις παρούσες συνθήκες η Φυλακή Χανίων υπολειτουργεί.

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής υπογράμμισε ότι το «Κρήτη 1» μαζί με τις Φυλακές Κορυδαλλού και Νιγρίτας είναι τα προνομιακά καταστήματα κράτησης ως προς τις προσλήψεις που θα γίνουν μέσα στο 2018. Σήμερα, στο κατάστημα κράτησης Κρήτη 1 στην Αγιά υπηρετούν μόλις σαράντα δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όταν στις τέσσερις πτέρυγες κρατούνται τετρακόσιοι κρατούμενοι.

Σε επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης πριν από λίγες ημέρες το Σωματείο Σωφρονιστικών Υπαλλήλων της Φυλακής Αγιάς περιέγραφε την κατάσταση που επικρατεί, σημειώνοντας ότι το ενδεχόμενο λάθους εξαιτίας της εξάντλησης των εργαζομένων δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο.

«Πέραν των εξαντλημένων πλέον ατομικών ορίων των ελαχίστων υπαλλήλων που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στο Κατάστημά μας, καταβάλουμε όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, τεράστια προσπάθεια για την ασφαλή και ομαλή λειτουργία του. Βέβαια, κάποια στιγμή δεδομένης της έλλειψης προσωπικού και παράλληλα της αύξησης των απαιτήσεων της φυλακής, δεν θα βρεθούμε πολύ μακριά από το λάθος» ανέφεραν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ημερίδα για την αντιμετώπιση ριζοσπαστικοποίησης κρατουμένων

Ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τη διοργάνωση ημερίδας για την αντιμετώπιση από σωφρονιστικούς υπαλλήλους περιπτώσεων ριζοσπαστικοποίησης κρατουμένων. «Η χώρα μας δεν εθελοτυφλεί μπροστά στα σύγχρονα φαινόμενα της θρησκευτικής τρομοκρατίας η οποία αναπτύσσεται με κέντρο το λεγόμενο και φθίνων πια ισλαμικό κράτος. Η χώρα είναι περιοχή διέλευσης εγκληματικών πολλές φορές στοιχείων οι οποίοι έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και κάποιοι απ’ αυτούς μπορούν να βρεθούν ή βρίσκονται ήδη στα καταστήματα κράτησης της χώρας» υπογράμμισε ο κ. Φυτράκης.

Όπως πρόσθεσε ο Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ενημερώνονται για τον εντοπισμό, το χειρισμό, την αντιμετώπιση καταστάσεων. «Αυτό το στόχο δουλεύουμε με προϋπόθεση την τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου, δηλαδή με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σεβασμό στη θρησκευτική ελευθερία αλλά παράλληλα με το βλέμμα στραμμένο στην προστασία της κοινωνίας, με προάσπιση της αντεγκληματικής πολιτικής» συμπλήρωσε ο κ. Φυτράκης.

Αντίστοιχες ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες περιοχές της χώρες στις οποίες λειτουργούν καταστήματα κράτησης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News