Ισόβια στους Αλβανούς για το βασανισμό & τη ληστεία ηλικιωμένων στο Φουρνέ

Χανιά
Ισόβια στους Αλβανούς για το βασανισμό & τη ληστεία ηλικιωμένων στο Φουρνέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι λέει ηλικιωμένη που έζησε τον τρόμο μέσα στο σπίτι της.

Η υπόθεση βασανισμού ηλικιωμένου ζευγαριού στο Φουρνέ του δήμου Πλατανιά στις 17 Ιανουαρίου του 2017 που είχε συγκλονίσει τον πανελλήνιο, αναβίωσε στη αίθουσα του Εφετείου Κακουργημάτων Κρήτης στα Χανιά.

Το δικαστήριο έκρινε τους δύο Αλβανούς, 32 και 36 ετών, ένοχους για τη ληστεία με βάναυσο τρόπο χωρίς να τους αναγνωρίσει ελαφρυντικά, επιβάλλοντας τους ποινή ισόβιας κάθειρξης.

Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε στα χέρια του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια στο δικαστήριο η 81 ετών κάτοικος του Φουρνέ που χάρη στην ευφυΐα και την ψυχραιμία της κατάφερε να σώσει τη ζωή της και τη ζωή του συζύγου της. Συνταξιούχος του δημοσίου η κυρία Υψηλάνθη Φραγκονικολάκη, κατάφερε να ειδοποιήσει μέσω skype την αδελφή της στην Αυστραλία.

«Όπως παλεύαμε, του άρπαξα την κουκούλα, παρ’ ολίγο να του τη βγάλω και τότε άρχισε και με έδερνε. Με έριξε κάτω και με κλωτσούσε. Μου έχει σπάσει δυο τρία πλευρά» αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Φραγκονικολάκη.

«Της λέω αδερφή βοήθεια, μπήκαν μας ληστέψανε, πάρε τα παιδιά μου τηλέφωνο να ‘ρθούνε. Και πήρε τα παιδιά μου και ήρθανε… αλλά η ψυχική μου οδύνη δεν περιγράφεται» συνεχίζει.

Οι δύο Αλβανοί κρίθηκαν από το δικαστήριο αθώοι για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας έκρηξης.

Ο 88χρονος σύζυγος της γυναίκας έφυγε από τη ζωή λίγες ημέρες μετά την απίστευτη ληστεία, ωστόσο τα αίτια του θανάτου του δεν αποδόθηκαν στα όσα συνέβησαν.

Ακόμη και οι δικαστές έμειναν έκπληκτοι από τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η ηλικιωμένη την ώρα που δεχόταν βάναυση επίθεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές είχαν οδηγηθεί σε σύντομο χρόνο στα ίχνη των αδίστακτων δραστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News