Στην Κρήτη σήμερα το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαγδαληνής

Κρήτη
Στην Κρήτη σήμερα το άφθαρτο χέρι της Αγίας Μαγδαληνής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tο άφθαρτο χέρι της Ευαγγελίστριας της Αναστάσεως Αγίας Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Aγίου Όρους υποδέχεται σήμερα η ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου στα Χανιά.

Η επίσημη υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στην Ιερά μονή Αγίας Τριάδος Τζαγκαρόλων υπό τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. κ. Δαμασκηνού, παρουσία Σιμωνοπετριτών Πατέρων. Κάθε δύο ώρες θα τελείται Ιερά Παράκληση ενώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί Ιερά Αγρυπνία.

Αύριο Τετάρτη 25 Απριλίου το ιερό λείψανο θα παραμείνει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων όπου στις δέκα το πρωί θα τελεστεί Ιερά Παράκληση και στις δώδεκα το μεσημέρι Ιερό ευχέλαιο ενώ στις δύο θα αναχωρήσει για την πόλη των Χανίων.

Στις τρείς το ιερό λείψανο θα υποδεχθεί ο ιερός κλήρος και ο λαός στον Ιερό Προσκυνηματικό ναό Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής στην Χαλέπα όπου θα παραμείνει έως το βράδυ. Την Πέμπτη στις 11 το πρωί θα εκτίθεται για προσκύνημα στον ιερό ναό Παναγίτσας στο Ηράκλειο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News