Χανιά

Η απόφαση για τον 35χρονο που σκότωσε τον Μ.Μιχελιουδάκη - Τα λόγια της μάνας

Aυλαία στην πολύκροτη υπόθεση δολοφονίας του Μ.Μιχελιουδάκη στα Χανιά. Τα λόγια της μάνας.

Ένοχο έκρινε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείου Κρήτης τον κατηγορούμενο για την ενέδρα θανάτου σε βάρος του 25χρονου Μανόλη Μιχελιουδάκη τον Ιανουάριο του 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε ποινή ισόβιας κάθειρξης. Επιπλέον του επέβαλε δεκαπέντε χρόνια και δέκα μήνες για τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού και του εξαδέλφου του θύματος.

Στο άκουσμα της απόφασης η μάνα του αδικοχαμένου νέου Μαρία Μιχελιουδάκη ανέφερε: "Τώρα η ψυχή του παιδιού μπορεί να αναπαυθεί".

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής κ.Πρασιανάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του επισημαίνοντας ότι είναι σπάνιες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες το δευτεροβάθμιο δικαστήριο αποφασίζει αύξηση της πρωτόδικης ποινής.

Ένταση στο δικαστήριο

Μικροένταση επικράτησε νωρίτερα μεταξύ Εισαγγελέα και συνηγόρων υπεράσπισης καθώς ο Εισαγγελέας πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης κύριοι Περάκης και Βουλγαράκης ζήτησαν αντίθετα να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότιμου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής στη φυλακή στο διάστημα της κράτησής του.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την πρόταση των συνηγόρων υπεράσπισης για αναγνώριση ελαφρυντικού περί πρότερου έντιμου βίου . Κατά πλειοψηφία απορρίφθηκε και η πρόταση για ελαφρυντικό για τη μετάπειτα καλή συμπεριφορά του κατηγορουμένου .Ο Εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί η ποινή των ισοβίων για την ανθρωποκτονία, 15 χρόνια κάθειρξης για κάθε απόπειρα ανθρωποκτονίας και 10 μήνες για τα υπόλοιπα αδικήματα.

Στη συνέχεια εισαγγελέας και ένορκοι αποσύρθηκαν για την ανακοίνωση της ποινής.

Αυξημένα ήταν τα μέτρα ασφαλείας για κάθε ενδεχόμενο.

Νωρίτερα την ενοχή του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Μανόλη Μιχελιουδάκη και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του θύματος και του ξαδέλφου του που βρισκόταν σε προπορευόμενο αυτοκίνητο τη μοιραία μέρα του Ιανουαρίου του 2012, είχε προτείνει ο εισαγγελεας.  

Στο εδώλιο κάθισε 35χρονος από τα Κεραμειά, ο οποίος στις 13 Μαρτίου όταν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, υποστήριξε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο νέο επειδή του έκλεψε οκτώ κουδούνια των αιγοπροβάτων του!

Τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησαν διακοπή της διαδικασίας, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Ισχυρίστηκε ότι θόλωσε

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι η οικογένεια του είχε κτηματικές διαφορές με την οικογένεια του θύματος. Υποστήριξε ότι το μοιραίο πρωινό της 27ης Ιανουαρίου του 2012, θόλωσε όταν συνάντησε τα δύο αδέλφια έξω από επιχείρηση ζωοτροφών στη Σούδα και είπε ότι τους πυροβόλησε τρεις φορές στην εθνική οδό στο ύψος των Μουρνιών λίγες ώρες αργότερα για εκφοβισμό. Ισχυρίστηκε ότι αν δεν είχε συναντήσει τα δύο αδέλφια, τίποτε δεν θα είχε συμβεί.

Δικαίωση για το θάνατο του 25χρονου ζητά η χαροκαμένη μάνα

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, συντετριμμένη η μητέρα του θύματος κ. Μαρία Μιχελιουδάκη τόνισε ότι δεν δέχεται τη συγνώμη του κατηγορούμενου κι ότι το μόνο που ζητά είναι δικαιοσύνη για να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού της. «Το παιδί μου δεν έφταιξε σε τίποτα. Ήταν καλό, τίμιο και εργατικό. Θέλω ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί»είπε.

Σχόλια