Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία Μιχελιουδάκη στην εθνική, τι πρότεινε ο εισαγγελέας

Χανιά
Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία Μιχελιουδάκη στην εθνική, τι πρότεινε ο εισαγγελέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο κάθεται ο 35χρονος που σκότωσε τον 25χρονο - Το χρονικό της υπόθεσης.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης για την έφεση που έχει ασκήσει ο κατηγορούμενος για την ενέδρα θανάτου σε βάρος του 25χρονου Μανόλη Μιχελιουδάκη τον Ιανουάριο του 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου.

Στο εδώλιο κάθεται 35χρονος από τα Κεραμειά, ο οποίος στις 13 Μαρτίου όταν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, υποστήριξε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο νέο επειδή του έκλεψε οκτώ κουδούνια των αιγοπροβάτων του! Τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησαν διακοπή της διαδικασίας, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα, οι αγορεύσεις των δικηγόρων και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Την ενοχή του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Μανόλη Μιχελιουδάκη και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του θύματος και του ξαδέλφου του που βρισκόταν σε προπορευόμενο αυτοκίνητο τη μοιραία μέρα του Ιανουαρίου του 2012, πρότεινε ο εισαγγελεας. Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση ενός εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό άρχισε στις 13 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε ένα μήνα μετά με την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Σκότωσε τον 25χρονο για οκτώ κουδούνια αιγοπροβάτων!

Στην απολογία του στις 13 Μαρτίου, ο 35χρονος κατηγορούμενος από την Παναγιά Κεραμιών, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Θεώρησα προσβολή να μου αφαιρέσει τα λέρια. Δε γνώριζα εκείνη την καταραμένη μέρα ότι τα είχε επιστρέψει. Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα προκαλούσα αυτό το κακό. Μια ζωή θα το κουβαλάω πάνω μου. Με τρώει τώρα και έξι χρόνια. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του» είπε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι η οικογένεια του είχε κτηματικές διαφορές με την οικογένεια του θύματος. Υποστήριξε ότι το μοιραίο πρωινό της 27ης Ιανουαρίου του 2012, θόλωσε όταν συνάντησε τα δύο αδέλφια έξω από επιχείρηση ζωοτροφών στη Σούδα και είπε ότι τους πυροβόλησε τρεις φορές στην εθνική οδό στο ύψος των Μουρνιών λίγες ώρες αργότερα για εκφοβισμό. Ισχυρίστηκε ότι αν δεν είχε συναντήσει τα δύο αδέλφια, τίποτε δεν θα είχε συμβεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News