Χανιά

Σήμερα η απόφαση για τη δολοφονία Μιχελιουδάκη στην εθνική, τι πρότεινε ο εισαγγελέας

Στο εδώλιο κάθεται ο 35χρονος που σκότωσε τον 25χρονο - Το χρονικό της υπόθεσης.

Σήμερα αναμένεται η απόφαση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Κρήτης για την έφεση που έχει ασκήσει ο κατηγορούμενος για την ενέδρα θανάτου σε βάρος του 25χρονου Μανόλη Μιχελιουδάκη τον Ιανουάριο του 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου.

Στο εδώλιο κάθεται 35χρονος από τα Κεραμειά, ο οποίος στις 13 Μαρτίου όταν ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία, υποστήριξε ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον άτυχο νέο επειδή του έκλεψε οκτώ κουδούνια των αιγοπροβάτων του! Τότε οι συνήγοροι υπεράσπισης του κατηγορουμένου ζήτησαν διακοπή της διαδικασίας, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα, οι αγορεύσεις των δικηγόρων και η ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Την ενοχή του κατηγορουμένου για την ανθρωποκτονία σε βάρος του Μανόλη Μιχελιουδάκη και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του θύματος και του ξαδέλφου του που βρισκόταν σε προπορευόμενο αυτοκίνητο τη μοιραία μέρα του Ιανουαρίου του 2012, πρότεινε ο εισαγγελεας. Η δίκη συνεχίζεται με την αγόρευση ενός εκ των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό άρχισε στις 13 Φεβρουαρίου, συνεχίστηκε ένα μήνα μετά με την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Σκότωσε τον 25χρονο για οκτώ κουδούνια αιγοπροβάτων!

Στην απολογία του στις 13 Μαρτίου, ο 35χρονος κατηγορούμενος από την Παναγιά Κεραμιών, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Θεώρησα προσβολή να μου αφαιρέσει τα λέρια. Δε γνώριζα εκείνη την καταραμένη μέρα ότι τα είχε επιστρέψει. Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα προκαλούσα αυτό το κακό. Μια ζωή θα το κουβαλάω πάνω μου. Με τρώει τώρα και έξι χρόνια. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του» είπε.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι η οικογένεια του είχε κτηματικές διαφορές με την οικογένεια του θύματος. Υποστήριξε ότι το μοιραίο πρωινό της 27ης Ιανουαρίου του 2012, θόλωσε όταν συνάντησε τα δύο αδέλφια έξω από επιχείρηση ζωοτροφών στη Σούδα και είπε ότι τους πυροβόλησε τρεις φορές στην εθνική οδό στο ύψος των Μουρνιών λίγες ώρες αργότερα για εκφοβισμό. Ισχυρίστηκε ότι αν δεν είχε συναντήσει τα δύο αδέλφια, τίποτε δεν θα είχε συμβεί.

«Πήγα για να πάρω ζωοτροφές. Φθάνοντας στη Σούδα τους συνάντησα. Είχα τα χρήματα για τις ζωοτροφές στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου. Το άνοιξα και το έκλεισα αμέσως. Μου απανώδιωξε κι έφυγα. Ήθελα να τον προσβάλω» πρόσθεσε. Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν παραδόθηκε αμέσως στις αρχές, υποστήριξε ότι περπατούσε επί ώρες κι ότι είχε σταματήσει το μυαλό του.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου στην κατάθεση του ανέφερε ότι έδινε χρήματα για να ανάβουν κεριά στα μνημόσυνα του 25χρονου, προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος και το ξέσπασμα της μάνας. «Δεν θέλω τα κεριά σου. Εμένα το παιδί μου είναι στο χώμα και το δικό σου είναι μπροστά σου» φώναξε η κ. Μαρία Μιχελιουδάκη με την πρόεδρο να ζητά για μια ακόμη φορά την αποβολή της από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Δικαίωση για το θάνατο του 25χρονου ζητά η χαροκαμένη μάνα

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας, συντετριμμένη η μητέρα του θύματος κ. Μαρία Μιχελιουδάκη τόνισε ότι δεν δέχεται τη συγνώμη του κατηγορούμενου κι ότι το μόνο που ζητά είναι δικαιοσύνη για να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού της. «Το παιδί μου δεν έφταιξε σε τίποτα. Ήταν καλό, τίμιο και εργατικό. Θέλω ο κατηγορούμενος να τιμωρηθεί» είπε.

Το χρονικό της φονικής ενέδρας στην εθνική οδό Χανίων - Κισάμου

Το φονικό έγινε στις 27 Ιανουαρίου του 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος των Μουρνιών. Το θύμα επέβαινε σε αγροτικό αυτοκίνητο φορτωμένο με ζωοτροφές, ενώ προπορευόταν ο αδελφός του σε άλλο αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε και ένας 17χρονος συγγενής τους. Ο δράστης φέρεται να ακολούθησε τα δύο αδέλφια από την περιοχή της Σούδας από όπου φόρτωσαν τις ζωοτροφές, για να τα πυροβολήσει με κυνηγετική καραμπίνα μέσα από το αυτοκίνητο του σκοτώνοντας τον άτυχο 25χρονο.

Ο δράστης μετά την πράξη του διέφυγε για να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές την επόμενη μέρα. Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης είκοσι ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος τους 25χρονου και σε δέκα χρόνια για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του. Στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε αναγνωρίσει στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, το οποίο η πλευρά της πολιτικής αγωγής επιχείρησε να ανατρέψει στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό, επικαλούμενη περιστατικό επίθεσης του δράστη σε βάρος του πρώην γαμπρού του.

Σχόλια