Στ.Τρυλιράκης: Ο μάγειρας που «απογειώνει» γεύσεις σε παραστιές και ξυλόφουρνο

Χανιά
Στ.Τρυλιράκης: Ο μάγειρας που «απογειώνει» γεύσεις σε παραστιές και ξυλόφουρνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο φημισμένος Χανιώτης μάγειρας που μαγειρεύει με τον παραδοσιακό τρόπο στο χωριό Δρακόνα ,μοιράστηκε τα μυστικά του.

Βόλτα σε ορεινά χωριά των Χανίων έκανε η Βούλα Νεονάκη για την εκπομπή «Ανδριανή» της ΚΡΗΤΗ TV. Μάλιστα στη Δρακόνα που βρίσκεται στις ρίζες των Λευκών Ορέων, συνάντησε το φημισμένο μάγειρα Στέλιο Τρυλιράκη.

Ο ίδιος ζει και εργάζεται σαν τον παλιό καλό καιρό. Μαγειρεύει στην παραστιά, τον ξυλόφουρνο και τις ξυλόσομπες. Όπως εξήγησε το καλό φαγητό αργεί να γίνει και ένα καλό φαγητό μαγειρεμένο από τον ίδιο κρύβει την ποιότητα των ξεχωριστών υλικών που μεγαλώνουν στα χωράφια του.

Για τις δυσκολίες που έχει η Παρασκευή του φαγητού σημειώνει «τα πήλινα δεν είναι “σιγουράκι”. Μπορεί να το σηκώσεις και να ανοίξει ο πάτος του…πάει το φαγητό. Και για φαντάσου ένα φαγητό όπως κάστανο με πατάτες. Θέλεις δύο ώρες να καθαρίσεις κάστανα και να κάνεις 5 μέρες φαγητό και… να φύγει το κάστανο…Αυτά έχουν και αγώνα».

Ο γνωστός μάγειρας μίλησε για φύση, τα παραδοσιακά προϊόντα που χρησιμοποιεί και το μεράκι που βάζει στη δουλειά του.

Το χωριό Λούλος

Το οδοιπορικό συνεχίστηκε στο χωριό Λούλο,  ένα μικρό χωριό με μεγάλη ιστορία.

Την ξενάγηση ανέλαβε ο Νίκος Σκουμπάκης, κάτοικος του χωριού που εξήγησε και γιατί πήρε το χωριό το συγκεκριμένο όνομα. «Επειδή ένας Τούρκος σκοτώθηκε εδώ, πήρε και την ονομασία αυτή το χωριό. Λουλάς ο Τούρκος, Λούλος το χωριό και έτσι έχει παραμείνει…».

Πέρα από τις ομορφιές του χωριού, υπάρχει το παραδοσιακό σχολείο όπου άλλοτε φοιτούσαν έως και 70 παιδιά, ενώ ο κ. Σκουμπάκης δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι πολλοί νέοι αναγκάζονται πλέον να εγκαταλείψουν το χωριό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News