Χανιά

Μετά το τέλος των δρομολογίων, επίθεση Fraport στην Ryanair

Για παιχνίδια και για πολιτική που δεν στηρίζεται στη σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες της κατηγόρησε τη Ryanair ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece κ. Αλεξάντερ Ζινέλι.  

Μ’ αυτό τον τρόπο απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις δημάρχων των Χανίων και του αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολου Βουλγαράκη για την αναπλήρωση του κενού που αφήνει η αποχώρηση της αεροπορικής εταιρίας από το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης. Σε σύσκεψη το μεσημέρι της Παρασκευής στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με τη συμμετοχή και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Αντώνη Ροκάκη, επιχειρήθηκε να καλλιεργηθεί κλίμα συνεργασίας μεταξύ των αυτοδιοικητικών και της εταιρίας που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών, την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς τα Χανιά και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. «Αν δεν διευκολύνουμε τις αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους, τότε πως θα κρατήσουμε τον τουρισμό μας» σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Βουλγαράκης εξηγώντας στα στελέχη της Fraport Greece τα οφέλη που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια στην τοπική οικονομία εξ αιτίας της βάσης της Ryanair στα Χανιά και εκφράζοντας την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της απομάκρυνσης της.

«Ποια επιχείρηση καλείται να λογοδοτήσει για τις χρεώσεις της; Όλες οι αεροπορικές εταιρίες τυγχάνουν ίδιας μεταχείρισης. Εφαρμόζουμε αυστηρές ρυθμίσεις όπως ορίζονται από το νόμο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη στρατηγική για κάθε αεροπορική εταιρία, ούτε και για τη Ryanair» ξεκαθάρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport κ. Ζινέλι προσθέτοντας ότι δυνατότητα ελιγμών στην τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας δεν υπάρχει. «Η Ryanair έχει την άποψη ότι δεν πρέπει να πληρώνει στα αεροδρόμια. Γνωρίζουμε τη στάση της. Εμείς όμως είμαστε εδώ για να μείνουμε. Σκοπός μας είναι να επενδύσουμε» υπογράμμισε ο κ. Ζινέλι.

Την ίδια ώρα οι δήμαρχοι του νομού που συμμετείχαν στη συνάντηση τόνισαν ότι η αναγγελία για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών την περίοδο του καλοκαιριού δεν αρκεί γιατί όπως εξήγησαν εξυπηρετεί μόνο ένα τμήμα της οικονομικής ζωής και όχι το σύνολο.

Επιπλέον, σημείωσαν ότι είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν αλλά και έτοιμοι να αντιδράσουν αν διαπιστώσουν ότι η κύρια πύλη εισόδου της Δυτικής Κρήτης λειτουργεί μονομερώς προς όφελος της εταιρίας.

Σχόλια