Ένταση στα Χανιά λίγο πριν παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Fraport για το αεροδρόμιο

Χανιά
Ένταση στα Χανιά λίγο πριν παρουσιαστεί το πρόγραμμα της Fraport για το αεροδρόμιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό το φόβο επεισοδίων, με τα μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών να διαδηλώνουν κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Δασκαλογιάννης, πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Χανίων η πρώτη επίσημη παρουσίαση της Fraport Greece για το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Τα διευθυντικά στελέχη της γερμανικής εταιρίας ανέπτυξαν πλήρως το σχεδιασμό τους για την ανάπτυξη του αεροδρομίου που από τον Απρίλιο του 2017 έπαψε να είναι κρατικό.

Παράλληλα, εξήγησαν γιατί ο αερολιμένας δεν λειτουργούσε επί 24ώρου βάσεως την περίοδο του χειμώνα, ενώ ερωτηθείς για την αποχώρηση της Ryanair απάντησαν διπλωματικά, επισημαίνοντας ότι είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με μεγάλο αριθμό αεροπορικών εταιριών που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για πτητικό έργο από το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων.

Από νωρίς το απόγευμα άνδρες των ΜΑΤ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων βρίσκονταν έξω από το ξενοδοχείο όπου έγινε η παρουσίαση. Με την άφιξη των διαδηλωτών προκλήθηκε ένταση προς στιγμήν, με μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών να καταφέρονται κατά αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι προστατεύουν τους Γερμανούς επενδυτές. Τα πνεύματα κατευνάστηκαν γρήγορα ωστόσο η κυκλοφορία στην οδό Κυδωνίας διακόπηκε μέχρι τη στιγμή που οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν.

Στην εκδήλωση της Fraport Greece δεν παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Χανίων, του Εμπορικού Συλλόγου και άλλων φορέων που είχαν προσκληθεί, σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Τουριστικοί επιχειρηματίες και ξενοδόχοι των Χανίων ήταν εκείνοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Γερμανικής εταιρίας και οι οποίοι παρακολούθησαν την παρουσίαση ζητώντας διευκρινήσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις για την τακτική που μέχρι σήμερα ακολουθεί σε σχέση με τη λειτουργία του αεροδρομίου.

Τα στελέχη της Fraport Greece υπεραμύνθηκαν του έργου της εταιρίας απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα στις τοπικές αρχές για συνεργασία. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Αλεξάντερ Ζινέλι τόνισε ότι τα μηνύματα και για τα δεκατέσσερα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας είναι αισιόδοξα επισημαίνοντας ότι γίνεται εκτεταμένη έρευνα για την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιριών. Διέψευσε ότι το αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης είναι από τα ακριβότερα, σημειώνοντας ότι τα τέλη είναι ίδια σε όλα τα αεροδρόμια που διαχειρίζεται η Fraport.

Ο ίδιος έκανε λόγο για παραδειγματική συνέπεια στις υποχρεώσεις της γερμανικής εταιρίας προς την τοπική αυτοδιοίκηση σημειώνοντας: «Έχουμε πληρώσει και τον κάθε λεπτό των οφειλών μας προς τα Χανιά και το δήμο για τις υπηρεσίες καθαριότητας και όχι μόνο. Πιστεύουμε ότι είμαστε καλοί γείτονες. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε την κίνηση. Αυτό θα είναι καλό και για μας και για σας».

O Γενικός Διευθυντής της Fraport Greece κ. Ηλίας Μαραγκάκης υπογράμμισε ότι η ιδιωτικοποίηση των δεκατεσσάρων περιφερειακών αεροδρομίων είναι η πιο σοβαρή επένδυση που έχει γίνει στην Ελλάδα στον τομέα των αερομεταφορών. Ο κ. Μαραγκάκης ανέπτυξε το σχεδιασμό που έχει γίνει για το αεροδρόμιο των Χανίων σε θέματα ασφάλειας ενώ έκανε γνωστό ότι επί των ημερών της Fraport αυξήθηκαν οι θέσεις στάθμευσης αεροσκαφών. Μίλησε για στρατηγική αναβάθμισης του αεροδρομίου, υψηλότερα στάνταρ προστασίας και ασφάλειας, για προσέλκυση αεροπορικών εταιριών και εκμετάλλευση της υποδομής στο έπακρο.

Επιπλέον παρουσιάστηκε το σχέδιο της Fraport προκειμένου το αεροδρόμιο των Χανίων, που όπως ειπώθηκε δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από διεθνή αεροδρόμια, να γίνει ακόμη πιο λειτουργικό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News