Χανιά

Απόφαση - «βόμβα»: Φεύγει η Ryanair από τα Χανιά

Βάζει τέλος η Ryanair από τα Χανιά

Τίτλοι τέλους για την αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair.

Ήδη η πρώτη απόφαση της εταιρείας να ακυρώσει αρχικά τις πτήσεις από Χανιά προς Αθήνα από την 1η Ιουνίου έφερε καταιγιστικές εξελίξεις μιας και η Ryanair αποφάσισε την αποχώρηση της από το αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» των Χανίων.

Η ακύρωση των δρομολογίων έρχεται σε συνέχεια της αποχώρησης της εταιρίας από το αεροδρόμιο κατά την περασμένη χειμερινή περίοδο, λόγω των υψηλών τελών και χρώσεων που έχει επιβάλει η Fraport στο συγκεκριμένο αεροδρόμιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας

«Η Ryanair, η Νο 1 αεροπορική εταιρία, σήμερα (11 Απριλίου) ανακοίνωσε την μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα μεταφέροντας αεροσκάφη από την Αθήνα (1) και τα Χανιά (1) σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της. Ως αποτέλεσμα της συγκεκριμένης απόφασης, η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους. Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι. Όλα τα υπόλοιπα δρομολόγια εσωτερικού στην Ελλάδα θα ακυρωθούν από 1η Ιουνίου».

Ήδη οι φορείς του τουρισμού στα Χανιά, αλλά και της αυτοδιοίκησης κάνουν λόγο για ένα καίριο πλήγμα στον Κρητικό τουρισμό, μιας και η εταιρία χαμηλού κόστους Ryanair είχε δεκάδες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Γιάννης Δασκαλογιάννης» των Χανιών προς την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όσο και προς Ευρωπαϊκά κομβικά αεροδρόμια.

Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν για τις επόμενες κινήσεις της Ryanair, μιας και τις επόμενες ημέρες Αναμένεται ο νέος σχεδιασμός της αεροπορικής εταιρίας με φόντο ίσως της μετεγκατάσταση της βάσης σε άλλα αεροδρόμια.

Ήδη η αεροπορική εταιρία Ryanair, μέσω του διευθυντή πωλήσεων και marketing για την Ανατολική Μεσόγειο κ. Νίκου Λάρδη, ανέφερε τα εξής:

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για την δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’ όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια