Φέρθηκαν απάνθρωπα σε ΑμΕΑ - Kαταγγελίες για τη Fraport

Χανιά
Φέρθηκαν απάνθρωπα σε ΑμΕΑ - Kαταγγελίες για τη Fraport

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αθλητές του Συλλόγου Αετοί Κρήτης, με κινητικά προβλήματα, κατά την άφιξη τους στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων επιστρέφοντας από αγώνες μπάσκετ, κλήθηκαν από τους υπαλλήλους της Fraport να διασχίσουν οι ίδιοι μια απόσταση από τη μια άκρη του αεροδρομίου ως την άλλη, για να παραλάβουν τα αναπηρικά τους αμαξίδια.

Την απίστευτη συμπεριφορά της γερμανικής εταιρίας απέναντι σε άτομα με ειδικές ανάγκες καταγγέλλει ο παγκρήτιος σύλλογος ,κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και πρωτοφανή τακτική.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος Αθλητικού Συλλόγου Αναπήρων «Αετοί Κρήτης» κ.Σκορδύλης "επειδή ήταν η τελευταία πτήση της νύχτας ήταν στο τέρμα δυτικό σημείο, ταλαιπωρημένοι όλοι, με κινητικές αναπηρίες, λέμε θα πάμε. Πήγαμε πήραμε τις αποσκευές, λέμε που είναι τα καρότσια…λέει δεν προβλέπεται να σας τα φέρουμε εδώ.

Σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας οι κινητικά ανάπηροι αθλητές τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης. Όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Αετοί Κρήτης Γιώργος Σκορδύλης, στο ιδιωτικοποιημένο αεροδρόμιο των Χανίων, οι αθλητές όχι απλά δεν διευκολύνθηκαν από το προσωπικό, αλλά έγιναν αποδέκτες μιας άνευ προηγουμένου συμπεριφοράς.

Όπως τόνισε κ.Σκορδύλης  

Όπως τόνισε ο κ.Σκορδύλης "Αναγκαστήκαμε πέντε άτομα , άλλοι παραπληγικοί με καρότσι, άλλοι ακρωτηριασμένοι, άλλοι με πιο ελαφριά κινητικά προβλήματα να πάρουμε τα τρόλεϊ μεταφοράς αποσκευών και να πάμε κούτσα κούτσα στην άλλη άκρη του αεροδρομίου με τη συνοδεία της υπευθύνου της βάρδιας να μας δείχνει στο κινητό της πως πρέπει να κάνουμε παράπονα στο σάιτ της Φράπορτ"..

Για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ενώ έχει σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας και στο Συνήγορο του Πολίτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News