Ξέσπασε η μάνα: «Το παιδί μου είναι στο χώμα, ενώ το παιδί σου είναι εδώ»

Χανιά
Ξέσπασε η μάνα: «Το παιδί μου είναι στο χώμα, ενώ το παιδί σου είναι εδώ»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξέσπασε η μάνα του Μανόλη Μιχελιουδάκη οποίος δολοφονήθηκε στις 27 Ιανουαρίου του 2012 στην εθνική οδό Χανίων Κισάμου στο ύψος των Μουρνιών.

Με τη χαροκαμένη μάνα να ζητά δικαίωση για το θάνατο του 25χρονου γιού της και την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του τον Ιανουάριο του 2012 στην Εθνική Οδό Χανίων – Κισάμου, όπου ο κατηγορούμενος τους είχε στήσει καρτέρι, αναβίωσε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης η υπόθεση που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Η ακροαματική διαδικασία εξελίχθηκε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα με την πρόεδρο να ζητά την απομάκρυνση της μητέρας του θύματος που ξεσπούσε απαρηγόρητη ενώπιον του δικαστηρίου κρατώντας στα χέρια τη φωτογραφία του παιδιού της.

Η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό άρχισε στις 13 Φεβρουαρίου και συνεχίστηκε σήμερα με την ολοκλήρωση των καταθέσεων μαρτύρων υπεράσπισης και κατηγορίας. Στην απολογία του ο 35χρονος κατηγορούμενος από την Παναγιά Κεραμειών, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος.

Αίσθηση προκάλεσε ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι σκότωσε τον 25χρονο Μανόλη Μιχελιουδάκη επειδή του έκλεψε οκτώ κουδούνια των αιγοπροβάτων του.

«Θεώρησα προσβολή να μου αφαιρέσει τα λέρια. Δε γνώριζα εκείνη την καταραμένη μέρα ότι τα είχε επιστρέψει. Δε μου πέρασε από το μυαλό ότι θα προκαλούσα αυτό το κακό. Μια ζωή θα το κουβαλάω πάνω μου. Με τρώει τώρα και έξι χρόνια. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του».

Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε σε ποινή τριάντα ετών για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος του 25χρονου από τα Ροδωπού Κισάμου και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του αδελφού του θύματος.

Στην απολογία του ο 35χρονος κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι η οικογένεια του είχε κτηματικές διαφορές με την οικογένεια του θύματος. Υποστήριξε ότι το μοιραίο πρωινό της 27ης Ιανουαρίου του 2012 θόλωσε όταν συνάντησε τα δύο αδέλφια έξω από επιχείρηση ζωοτροφών στη Σούδα και είπε ότι τους πυροβόλησε τρεις φορές στην εθνική οδό λίγες ώρες αργότερα για εκφοβισμό.

Ο πατέρας του κατηγορούμενου στην κατάθεση του ανέφερε ότι έδινε χρήματα για να ανάβουν κεριά στα μνημόσυνα του 25χρονου ,προκαλώντας την οργή των συγγενών του θύματος και το ξέσπασμα της μάνας.

«Δεν θέλω τα κεριά σου. Εμένα το παιδί μου είναι στο χώμα και το δικό σου είναι μπροστά σου»

Μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο διέκοψε για να συνεχιστεί στις 23 Απριλίου με τις αγορεύσεις των συνηγόρων και του εισαγγελέα και την έκδοση της απόφασης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News