Χανιά

Είσαι φοιτητής Μηχανικός στο Πολυτεχνείο και ψάχνεις να εξασκήσεις τις ικανότητες σου; Βρέθηκε ο κατάλληλος διαγωνισμός για σένα!

Ο BEST Chania & το Πολυτεχνείο Κρήτης φιλοξενούν τον τοπικό διαγωνισμό

Οι φοιτητές θα διαγωνιστούν σε τετραμελείς ομάδες, με εφόδια τις γνώσεις τους.

Για τους φιλόδοξους φοιτητές και μέλλοντες μηχανικούς υπάρχει ένας διαγωνισμός που θα δώσει ώθηση στους νεαρούς να ασχοληθούν ακόμη περισσότερο με το αντικείμενό τους.

Ο BEST Chania με την αμέριστη υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης, θα φιλοξενήσει φέτος τον τοπικό διαγωνισμό στη μηχανική, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο Επιστημών το διήμερο 3-4 Μαρτίου.

Οι φοιτητές μηχανικοί θα έχουν την ευκαιρία, συμμετέχοντας σε τετραμελείς ομάδες και με εφόδια τις γνώσεις, τη δημιουργικότητα και την αποδοτική συνεργασία, να διαγωνιστούν στους παρακάτω τομείς:

  • Επιχειρησιακό Πρόβλημα: Το Σάββατο 3 Μαρτίου οι φοιτητές θα κληθούν να βρουν λύση σε ένα πραγματικό επιχειρησιακό πρόβλημα με καθορισμένα δεδομένα.
  • Πρόβλημα Μηχανικής Κατασκευής: Την Κυριακή 4 Μαρτίου, οι συμμετέχοντες θα ασχοληθούν με την σχεδίαση και την δημιουργία μιας καινοτόμου κατασκευής, έχοντας στη διάθεσή τους απλά υλικά.

Οι ομάδες θα διαγωνιστούν σε δεδομένες και ισάξιες συνθήκες (περιορισμένος χρόνος, δεδομένα υλικά), με σκοπό να εξασκήσουν και να αναπτύξουν όσο το δυνατόν καλύτερα τις δεξιότητες που απαιτούνται από ένα μελλοντικό μηχανικό, πάνω σε σύγχρονα τεχνικά προβλήματα. Κριτήρια αξιολόγησης για την εύρεση βέλτιστης λύσης αποτελούν η καινοτομία, η αποδοτικότητα και η διαχείριση των διαθέσιμων πόρων .

Οι δύο νικήτριες ομάδες (μία από κάθε τομέα) θα συμμετέχουν στο επόμενο επίπεδο του διαγωνισμού, στον πανελλήνιο γύρο, που θα διεξαχθεί το Μάιο στην Θεσσαλονίκη. Εκεί οι νικηφόρες ομάδες από τα Χανιά θα έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνιστούν τις αντίστοιχες ομάδες του Εθνικού Μετσoβίου Πολυτεχνείου, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Σχόλια