Πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στα «Οινοτικά 2018»

Χανιά
Πανδαισία γεύσεων και αρωμάτων στα «Οινοτικά 2018»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γευσιγνωσία και βιωματικά σεμινάρια στη διοργάνωση που έχει γίνει θεσμός.

Πόλος έλξης αποτελεί η έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2018» στα Χανιά, στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, που κατακλύζεται, από χρώματα, αρώματα και γεύσεις των φημισμένων Κρητικών παραδοσιακών κρασιών.

Η έκθεση σημειώνει μεγάλη επιτυχία και ολοκληρώνεται το βράδυ Κυριακής, αποτελώντας συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-ΠΕ Χανίων και των Δικτύων οινοποιών της Κρήτης (Wines of Crete).

Η έκθεση αποτελεί θεσμό, για 11η συνεχόμενη χρονιά με τους οινοποιούς της Κρήτης να παρουσιάζουν στους εκατοντάδες επισκέπτες και επαγγελματίες της εστίασης, ξενοδοχείων, περισσότερες από 400 ετικέτες του Κρητικού Αμπελώνα, σε λευκό, κόκκινο, ροζέ, και να τους «μυούν» στα μυστικά του παραδοσιακού κρασιού.

Παράλληλα, στον χώρο γίνονται γευσιγνωσία στους φίλους του κρασιού όπως και βιωματικά σεμινάρια που σύμφωνα με τους διοργανωτές σκοπό έχουν να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες στους επαγγελματίες του τουρισμού για τα χαρακτηριστικά του Κρητικού αμπελώνα αλλά και τις οινοτουριστικές δραστηριότητες που γίνονται στο νησί.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφτηκε τον χώρο της έκθεσης μίλησε με εκθέτες οινοποιούς απ’ όλη την Κρήτη και τους προέδρους των δικτύων, Χανίων -Ρεθύμνου Νίκο Καραβιτάκη και Ηρακλείου-Λασιθίου Νίκο Μηλιαράκη όπου αναφέρθηκε στην επιτυχία του θεσμού αλλά και στις στοχευμένες δράσεις που γίνονται για την περαιτέρω ανάδειξη και εμπορική επιτυχία των Κρητικών κρασιών.

Ο κ Αρναουτάκης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την καλή οργάνωση και προώθηση των εκλεκτών παραδοσιακών μας κρασιών, όπως τα συγχαρητήρια τους έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης και άλλοι εκπρόσωποι Αρχών και φορέων που επισκέφτηκαν την έκθεση.

«Οι Οινοποιοί της Κρήτης καταβάλλουν σπουδαία προσπάθεια τα τελευταία χρόνια για την επιτυχή ανάδειξη του Κρητικού Αμπελώνα και των τοπικών ποικιλιών, του πολιτισμού, της παράδοσης. Τους αξίζουν συγχαρητήρια» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Η Περιφέρεια Κρήτης, πρόσθεσε, «συνεργάζεται και στηρίζει κάθε προσπάθεια και δράση που αναδεικνύει και προβάλλει τα Κρητικά προϊόντα, τον πρωτογενή τομέα του νησιού, τις καλλιέργειες, την επιχειρηματικότητα-μεταποίηση. Παράλληλα σε συνεργασία με τους φορείς υλοποιούμε το «πάντρεμα» του αγροτικού τομέα με τον πολιτισμό και τον τουρισμό».

Οι πρόεδροι των δικτύων Οινοποιών Νίκος Καραβιτάκης και Νίκος Μηλιαράκης επεσήμαναν από την πλευρά τους ότι «η Περιφέρεια, οι φορείς, ο κόσμος, έχουν αγκαλιάσει για μια ακόμη χρονιά την έκθεση. Είναι-είπαν- μια έκθεση θεσμός που εμείς θα συνεχίσουμε και θα δίνουμε το παρόν μας σε εκθέσεις εντός και εκτός Κρήτης, αλλά και στο εξωτερικό όπως το επόμενο διάστημα στο «Οινόραμα» 10-12 Μαρτίου στην Αθήνα και στη μεγάλη έκθεση κρασιών στο Ντίσελντορφ 18-20 Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News