Χανιά

Ο καρκίνος του μαστού μέσα από τον φωτογραφικό φακό

Ένα στις οκτώ γυναίκες υπολογίζεται ότι θα διαγνωστεί με καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της. Στην Ελλάδα η συχνότητά του έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και υπολογίζεται σε 4.500 νέες περιπτώσεις ετησίως.

Το ευαίσθητο θέμα της αντιμετώπισης του καρκίνου με μαστεκτομή αγγίζει μέσα από το φωτογραφικό της φακό η Μαγδαληνή Βογιατζή εκθέτοντας τα έργα της στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στα Χανιά σε μια έκθεση με τίτλο «Γυναίκα απ' την αρχή».

Γιατρός και καλλιτέχνης η Μαγδαληνή Βογιατζή συνεργάστηκε με γυναίκες που υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή και οι οποίες έχοντας διανύσει ένα μακρύ και ψυχοφθόρο δρόμο προς την απόλυτη επιβίωση, αποτελούν ζωντανό παράδειγμα της δύναμης της ανθρώπινης θέλησης.

Η ζωή συνεχίζεται είναι το μήνυμα που στέλνουν γυναίκες που πάλεψαν με τον καρκίνο του μαστού και βγήκαν νικήτριες έχοντας προηγουμένως περάσει μέσα από δύσκολα ψυχικά και σωματικά στάδια.

Η έκθεση φωτογραφίας «Γυναίκα απ την αρχή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα δέκα χρόνια προσφοράς των Γιατρών του Κόσμου στα Χανιά.

Ρεπορτάζ: Βίκυ Παπαδογιαννάκη

Σχόλια