Χανιά

Κρήτη: Όταν για τους ιπτάμενους σημαίνει συναγερμός vid-pcs

Την στιγμή που στην Μοίρα 340 της 115 Πτέρυγας Μάχης Χανίων ο Γιώργος κι ο Νικόλας δύο Χανιώτες ιπτάμενοι τρέχουν ολοταχώς προς απογείωση!

Είναι η στιγμή που ακούγεται η λέξη scramble και σημαίνει αυτόματα συναγερμός στην Μοίρα 340 της 115 Πτέρυγας Μάχης στο Ακρωτήρι Χανίων. Ο Γιώργος κι ο Νικόλας δύο Χανιώτες ιπτάμενοι τρέχουν ολοταχώς προς απογείωση!

Την ημέρα του ρεπορτάζ της ΚΡΗΤΗ TV, ο βαθμός ετοιμότητας ήταν readiness 15, δηλαδή σε 15 λεπτά μετά το συναγερμό, το μαχητικό αεροσκάφος έπρεπε να πετά. Ο βαθμός ετοιμότητας μπορεί να αυξηθεί τόσο, ώστε να φτάσει ακόμη και στα μόλις 2 λεπτά!

 

Οι ιπτάμενοι δε θα ακούσουν μέσα στο αεροσκάφος τον κρότο τη στιγμή που σπάει το φράγμα του ήχου, όμως οι απότομοι ελιγμοί σε συνδυασμό με τη βαρύτητα είναι αμείλικτοι στο ανθρώπινο σώμα που δοκιμάζεται.

Δεν υπάρχει περίπτωση λάθους, αυτό αποκλείεται από την εξαντλητική εκπαίδευση σε όλα τα ενδεχόμενα: αναπτύσσουν ατσάλινα νεύρα και ψυχραιμία σε συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες και απαιτητικές!

Τόσο ο Γιώργος Παπαδάκης, όσο και ο Νικόλας Φωτάκης, υπόσχονται ότι δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι και να μην είναι εκεί ψηλά για να υπερασπιστούν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας μας και τους αρκεί η ίδια η πτήση για να ξεχάσουν όλες τις δυσκολίες, όπως και η αγάπη του κόσμου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Φωτογραφίες: Αντώνης Ιγγλεζάκης  

Σχόλια