default-image

Γυναίκα χτύπησε σε Κρητικό μονοπάτι- Σηκώθηκε και ελικόπτερο

Κρήτη
Γυναίκα χτύπησε σε Κρητικό μονοπάτι- Σηκώθηκε και ελικόπτερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άσχημη περιπέτεια για παρέα 4 ατόμων ορειβατικής ομάδας, δύο ανδρών και δύο γυναικών, τα οποία και επιχείρησαν να διασχίσουν το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, στα Λευκά Όρη των Χανίων.

Ξεκίνησαν από την περιοχή Ασκύφου και ανάμεσα στην περιοχή Κακό Καστέλι και Φανάρι μία γυναίκα από την παρέα, πιθανότατα Χανιώτισσα, τραυματίστηκε σοβαρά έπειτα από πτώση σε χαράδρα και κατάληξη σε χιονισμένο βράχο.

Αμέσως ένας από τους δύο άνδρες της ομάδας ζήτησε βοήθεια καλώντας την πυροσβεστική υπηρεσία Χανίων. Έχουν ήδη αναχωρήσει δύο κλιμάκια από Ανώπολη και Βρύσες Χανίων αλλά και ομάδα της ΕΜΑΚ από το Ηράκλειο για να συνδράμει των προσπαθειών καθώς, όπως αναφέρθηκε, η 60χρονη πολυτραυματίας φέρει κατάγματα σε όλο της το σώμα.

Σύμφωνα και με τον Περιφερειακό Διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρητής κ. Μαραγκάκη που μίλησε στο neakriti.gr: "Για το ατύχημα, το μεσημέρι ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου το οποίο και αναχώρησε τελικά στις 2:45 από τη Ρόδο με γιατρό στο πλήρωμα τους και αναμένεται να φθάσει στα Χανιά το απόγευμα της Κυριακής, ενώ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και το κέντρο συντονισμού της πυροσβεστικής στην Αθήνα."

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, υπάρχει επικοινωνία της πυροσβεστικής με μέλη της ομάδας που βρίσκονται στον τόπο του ατυχήματος, ενώ η επιχείρηση κρίνεται ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς στην περιοχή υπάρχουν χιόνια.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News