default-image

Κίνηση ματ για ΒΟΑΚ από Περιφέρεια.Δινει λεφτά για τη μελέτη

Κρήτη
Κίνηση ματ για ΒΟΑΚ από Περιφέρεια.Δινει λεφτά για τη μελέτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με μια πρόταση με την οποία στοχεύει να κλείσει μια για πάντα τον κύκλο των δικαιολογιών της εκάστοτε κυβέρνησης, σχετικά με την ωριμότητα ή μη των συνθηκών για την υλοποίηση του μεγάλου έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, είναι έτοιμος να πάει την ερχόμενη εβδομάδα στην Αθήνα ο Σταύρος Αρναουτάκης, προχωρώντας επί της ουσίας σε μια κίνηση ματ που έχει στο επίκεντρό της τις περιβόητες μελέτες για το έργο που μέχρι σήμερα δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως αποκάλυψε σήμερα ο Περιφερειάρχης η  πρόταση θα είναι να αναλάβει η περιφέρεια το κόστος για τη μελέτη και με αυτό τον τρόπο να βάλει τέλος στις όποιες εμπλοκές παρουσιάζονταν μέχρι σήμερα και αποτυπώνονταν ως οι αιτιολογίες στις οποίες στηρίζονταν υπουργοί  και το έργο απλά έμενε στα λόγια.

Στη σύσκεψη που θα γίνει στην Αθήνα με φόντο το έργο πνοής για την Κρήτη  το οποίο αποτέλεσε σημαντικό μέρος της συζήτησης που έγινε με τον υπουργό Χρήστο Σπίρτζη στην πρόσφατη επίσκεψή του, ο Σταύρος Αρναουτάκης εκτός από την πρόταση για τη μελέτη, θα επαναλάβει όπως είπε την πάγια θέση της περιφέρειας ότι ο βόρειος οδικός άξονας δεν εξετάζεται καν η πιθανότητα να έχει διόδια.

Οι δρόμοι του νησιού και  σε ότι αφορά το επαρχιακό οδικό δίκτυο φαίνεται ότι μπαίνουν σε προτεραιότητα το 2016. 100 εκατομμύρια υπολογίζεται ότι θα διατεθούν για έργα οδικής ασφάλειας.

Ρεπορτάζ: Ράνια Μοραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News