default-image

"Εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και προσφοράς"

Κρήτη
"Εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και προσφοράς"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εορταστικές εκδηλώσεις ψυχαγωγίας και προσφοράς με πρωταγωνιστές τα παιδιά πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Γόρτυνας από το «Σχολείο Άνεβος» στη Γέργερη.

Τα παιδιά που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Σχολείου συγκέντρωσαν δικά τους βιβλία, παιχνίδια, cd, κ.α., τα τύλιξαν σε δωράκια και τα πρόσφεραν στο ΚΕΠΕΠ Πόμπιας, στο Ειδικό Σχολείο Πόμπιας αλλά και στο Δημοτικό Σχολείο της Ιεράς Μονής Παναγίας Καλυβιανής καθώς και στα δύο ορφανοτροφεία.

Τα παιδιά, με συνοδούς τους εργαζόμενους του Σχολείου Άνεβος, τα οποία μεταφέρθηκαν με το λεωφορείο του Δήμου, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ευχές με τα άλλα παιδιά του Σχολείου αλλά και να τους δώσουν προσωπικά τα δωράκια που είχαν ετοιμάσει. Στη συνέχεια επισκέφτηκαν και το γηροκομείο της Παναγιάς της Καλυβιανής και είπαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους που διαμένουν εκεί με τη συνοδεία μουσικών οργάνων.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με μια εκδήλωση στο χώρο του Σχολείου Άνεβος όπου το κοινό είχε τη χαρά να παρακολουθήσει παιδιά από έξι έως δώδεκα ετών να απαγγέλουν ποιήματα, να παίζουν ένα μικρό θεατράκι, «Το θείο παιδί», αλλά και με τη συνοδεία μουσικών οργάνων που έπαιζαν τα ίδια να τραγουδήσουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Τέλος με πρωτοβουλία των εργαζομένων του Σ. Άνεβος, με χρήματα που πρόσφερε ο Δήμος Γόρτυνας, μοιράστηκαν στα παιδιά συμβολικά δώρα κλείνοντας την όμορφη εκδήλωση  με ευχές, γλειφιτζούρια και μπαλόνια που σκορπίζονταν στον αέρα.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News