default-image

Ανοίγει ο δρόμος για έργα σε λιμάνι και αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κρήτη
Ανοίγει ο δρόμος για έργα σε λιμάνι και αεροδρόμιο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρόσβαση στον ευρωπαϊκό κορβανά ύψους 45 δισεκατομμυρίων ευρώ αποκτά λιμάνι και αεροδρόμιο Ηρακλείου, με τη "βούλα" της Επιτροπής Μεταφορών και Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα καλά νέα έφερε ο ευρωβουλευτής Σπύρος Δανέλλης, ο οποίος και ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους σε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Με την ένταξη του Ηρακλείου στο δίκτυο βασικών κόμβων του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης σημαντικών έργων υποδομής - και όχι μόνο - σε λιμάνι και αεροδρόμιο, με τους αρμόδιους να ξεκινούν τώρα έναν αγώνα δρόμου για την ωρίμανση μελετών δεκάδων έργων.

Η ολοκλήρωση του master plan στο καρνάγιο ώστε να χρησιμοποιηθεί ως εμπορική προβλήτα, καθώς και παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας για τον ΟΛΗ, σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Μπρα.

Σε ό,τι αφορά το αεροδρόμιο, θα καταβληθούν προσπάθειες εκσυγχρονισμού του, όπως για παράδειγμα η λειτουργία αξονικού τομογράφου για τον έλεγχο των αποσκευών κ.ά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News