default-image

Η απάντηση του Μπόμπολα για την εμπρηστική επίθεση

Κρήτη
Η απάντηση του Μπόμπολα για την εμπρηστική επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για επίθεση σε βάρος της ελευθερίας του Τύπου κάνει λόγο σε μια λιτή δήλωση ο Φ. Μπόμπολας, αναφερόμενος στον εμπρησμό δύο σπιτιών που διατηρεί στα Σφακιά.

Συγκεκριμένα μέσω του Mega, μέρος του οποίου ελέγχει μετοχικά η οικογένειά του, ο Φ. Μπόμπολας υποστηρίζει ότι «η επίθεση αυτή έχει προφανή στόχο την ελευθερία του Τύπου και την επιχειρηματικότητα», ενώ συμπληρώνει ότι η εκτός ορίων βία εκτιμάται ότι στοχεύει στην κατατρομοκράτησή του και στη φίμωση των εντύπων της εταιρείας "Πήγασος Α.Ε.", που εκδίδει το "Έθνος", το "Έθνος της Κυριακής" και την "Ημερησία".

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών

Σε επιφυλακή, εντωμεταξύ, βρίσκεται η Αστυνομία στα Χανιά, μετά το "χτύπημα" από αγνώστους σε σπίτια του μεγαλοεκδότη που δραστηριοποιείται και στην πόλη καθώς και του αντιδημάρχου Σφακίων.

Οι τρεις κατοικίες-αγροικίες, από τις οποίες οι δύο ανήκουν στον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, τυλίχτηκαν στις φλόγες στην περιοχή Ασφένδου Σφακίων. To περιστατικό συνέβη πιθανότητα μετά την Κυριακή πριν από λίγες ημέρες, ωστόσο έγινε σήμερα αντιληπτό δεδομένου ότι και τα τρία σπίτια βρίσκονται σε απόμερη περιοχή.

Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν με κυνηγετικό όπλο τις εισόδους των σπιτιών, μπήκαν στο εσωτερικό και με τσεκούρια, πιθανότατα, κατέστρεψαν ό,τι υπήρχε μέσα στις τρεις κατοικίες.

Στη συνέχεια περιέλουσαν με βενζίνη τα σπίτια και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή των δύο σπιτιών, ενώ το τρίτο σπίτι υπέστη σοβαρότατες υλικές ζημιές.

Οι δράστες φεύγοντας από το σημείο έγραψαν και πολιτικά συνθήματα στους τοίχους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News