Κρήτη

Συνάντηση Κ. Δερμιτζάκη με αστυνομικούς υπαλλήλους

Με αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Λασιθίου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Ηλία Νταραρά και τον γ.γ. Νίκο Τζουμάκα, συναντήθηκε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - E.K.M.  Κωστής Δερμιτζάκης.

Οι συνδικαλιστές ενημέρωσαν τον βουλευτή για τις μεγάλες περικοπές που έχουν υποστεί οι μισθοί τους και για το πρόβλημα επιβίωσης που έχουν πια οι οικογένειες των αστυνομικών.

Τον ενημέρωσαν επίσης για τις σοβαρές ελλείψεις που έχει η αστυνομική υπηρεσία στον νομό Λασιθίου. Ελλείψεις που δημιουργούν προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή μας. Εκτιμούν πως οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο νομό μας είναι τουλάχιστον 30 % λιγότεροι από την προβλεπόμενη οργανική δύναμη. Επίσης υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές. Πολλά περιπολικά λόγω μηχανικών προβλημάτων μένουν σε ακινησία με αποτέλεσμα να μην γίνονται οι απαιτούμενες περιπολίες.

Σοβαρό πρόβλημα είναι και η κατάσταση υγιεινής στα αστυνομικά τμήματα, λόγω της έλλειψης απολυμάνσεων στα κρατητήρια, που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για το προσωπικό όσο και για τους πολίτες. Φυσική συνέπεια όλων αυτών είναι να καταστρατηγούνται συχνά τα εργασιακά τους δικαιώματα.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί ζήτησαν από τον βουλευτή, στην επικείμενη διαδικασία για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων (έως τέλη Ιανουαρίου), να θέσει το θέμα της ενίσχυσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου για να μπορεί να ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες υποχρεώσεις της για την ασφάλεια της περιοχής .

Ο Κωστής Δερμιτζάκης από πλευρά του ζήτησε από τους αστυνομικούς να βρίσκονται στην υπηρεσία του λαού και υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει και θα θέσει τα προβλήματά τους στον κοινοβουλευτικό έλεγχο με σχετική ερώτηση στον υπουργό.

Σχόλια