default-image

Έκοψαν την πίτα στο Δήμο Ηρακλείου

Κρήτη
Έκοψαν την πίτα στο Δήμο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δήμου Ηρακλείου έκοψε ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, συνοδεία του κουαρτέτου εγχόρδων. Το κλίμα στη Λότζια ήταν εορταστικό με τον κ. Γιάννη Κουράκη να δηλώνει αισιόδοξος για τη νέα χρόνια. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

" Το 2012 που αφήσαμε πίσω μας , ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά , στη διάρκεια της οποίας η κρίση  βρέθηκε στην κορύφωσή της και η χώρα μας αντιμετώπισε τον κίνδυνο της ολικής κατάρρευσης .

Αυτός ο κίνδυνος για τη χώρα , χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού , την αποφασιστικότητα και την ωριμότητά του , ξεπεράστηκε , όμως τα επώδυνα μέτρα και οι σκληρές πολιτικές που πάρθηκαν , δημιουργούν μια νέα κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα .

Σήμερα υποδεχτήκαμε έναν καινούριο χρόνο , το 2013 . Τον υποδεχόμαστε με αισιοδοξία , αλλά και με την περίσκεψη και τη σοβαρότητα που υπαγορεύουν οι περιστάσεις.                             

    Με ανανεωμένες τις ελπίδες και τις προσδοκίες ότι θα καταφέρομε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που ακόμα απομένουν και θα δημιουργήσομε το πλαίσιο και τις προϋποθέσεις που θα μας επιτρέψουν να προχωρήσομε στο μέλλον με σταθερά και σίγουρα βήματα .

Ο ελληνικός λαός έχει πολλές φορές μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι στις μεγάλες δοκιμασίες και τις προκλήσεις καταφέρνει πάντα να ξεπερνά τον εαυτό του και να σημειώνει επιτυχίες που για τους άλλους είναι απίστευτες . Προϋπόθεση όμως , γι ' αυτό είναι η κατανόηση της έννοιας του ''υγιούς πατριωτισμού'' , εκείνου του πατριωτισμού που δίδει προτεραιότητα στο καλό του συνόλου , στο συμφέρον της ΧΩΡΑΣ έναντι οποιουδήποτε άλλου '' επί μέρους'' συμφέροντος (ατομικού , κομματικού , κλπ. )

  Αυτός ο πατριωτισμός , σε συνδυασμό με την ευθύνη και την υποχρέωση του καθενός στις σημερινές δύσκολες συγκυρίες να αποδίδει το μέγιστο των δυνατοτήτων του , να είναι δηλαδή , ο καλύτερος σε ό,τι επιχειρεί ή με ό,τι ασχολείται , μπορεί να γίνουν τα αποφασιστικά εργαλεία που θα μας βγάλουν από το σημερινό αδιέξοδο .

  Απαιτούνται όμως , πολλές τομές και τολμηρές λύσεις , μια νέα διοικητική και παραγωγική βάση , φιλική στον πολίτη και συγχρόνως αποτελεσματική , που θα στηρίξει τις υγιείς δυνάμεις και θα διαμορφώσει το ΝΕΟ πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης .  

  Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου , πρωτοπόρα σε κάθε καινοτόμο δράση , θα καταβάλλει και       σ 'αυτή τη νέα χρονιά , κάθε προσπάθεια και θα δίνει λύσεις στα μεγάλα , αλλά και στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών , βελτιώνοντας σταθερά την ποιότητα της ζωής τους .

  Ταυτόχρονα , θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την καταπολέμηση της ανεργίας , κάνοντας χρήση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και προγραμμάτων .

  Εύχομαι σε όλους τους Ηρακλειώτες και όλους τους Κρητικούς μια καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία , δύναμη και ευημερία".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News