default-image

Ξεκινούν οι εργασίες για τη "μινωική ασπίδα"

Κρήτη
Ξεκινούν οι εργασίες για τη "μινωική ασπίδα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε ένα μεγάλο τμήμα της πόλης του Ηρακλείου αναμένεται να δώσει ο νέος κυκλικός ισόπεδος κόμβος που έχει τη μορφή "μινωικής ασπίδας" και θα ενώνει τις νέες οδικές αρτηρίες που προέκυψαν μετά τις μεγάλες παρεμβάσεις διανοίξεων από τη δημοτική Αρχή με την Κνωσό.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, αφού σήμερα Παρασκευή ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη σύμβαση για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του έργου.

Ο νέος οδικός κόμβος θα δημιουργηθεί στη συμβολή των οδών Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πιτσουλάκη, Σκορδαλού και λεωφόρου Κνωσού στο σημείο που μέχρι σήμερα ήταν αδιέξοδο για τη διέλευση οχημάτων και συγκεκριμένα τη Μ. Αλεξάνδρου.

Με τον τρόπο αυτό αναμένεται μεγαλύτερη ευχέρεια στην κυκλοφορία και λιγότερη ταλαιπωρία για τους οδηγούς, αφού ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο σε αυτό το έργο είναι η σύνδεση:

* Της Μ. Αλεξάνδρου (που αποτελεί περιφερειακό άξονα) και της αδιάνοιχτης ακόμη οδού Βαλτετσίου (που θα αποτελέσει το συνδετήριο δρόμο της Κνωσού με τις Μεσαμπελιές) με τη λεωφόρο Κνωσού και την έξοδο προς την εθνική οδό.

* Της οδού Σκορδαλού προς τη λεωφόρο Κνωσού (ουσιαστικά την πόλη του Ηρακλείου) με τον ανισόπεδο κόμβο της Παπαναστασίου, δηλαδή με το ΒΟΑΚ αλλά και με σημαντικό τμήμα της περιοχής Μεσαμπελιές.

* Της οδού Πιτσουλάκη που αναμένεται να εξυπηρετεί ανάλογους φόρτους κυκλοφορίας με τη Μεγάλου Αλεξάνδρου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News