default-image

Δίπλα στους κατοίκους για το δημοτικό ιατρείο

Κρήτη
Δίπλα στους κατοίκους για το δημοτικό ιατρείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι κάτοικοι της περιοχής Κολυμπαρίου του δήμου Πλατανιά πριν λίγες μέρες μετέφεραν τις εγκαταστάσεις του ιατρείου της περιοχής σε δημόσιο κτήριο και αναβάθμισαν σε υλικοτεχνική υποδομή τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους πολίτες της ευρύτερης  περιοχής.

Τους εγκαλούν όμως γιατί το κτήριο αυτό πρέπει, λέει, να «αξιοποιηθεί» και το ελληνικό Δημόσιο από αυτά τα χρήματα να ξεχρεώσει.  

Η ΕΛΜΕ Χανίων συμπαραστέκεται στο δίκαιο, όπως αναφέρει, αγώνα των κατοίκων της περιοχής Κολυμβαρίου του δήμου Πλατανιά και θα κάνει ό,τι μπορεί για να κατοχυρωθεί το κτήριο "για το καλό των κατοίκων της περιοχής".

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Χανίων καταδικάζει παράλληλα τις τρομοκρατικές συλλήψεις τριών εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

Η Ασφάλεια συνέλαβε το συνάδελφό μας δάσκαλο και γνωστό συνδικαλιστή Θανάση Αγαπητό (ο οποίος μάλιστα συνελήφθη μέσα στην αυλή του σχολείου του!) καθώς και τους υπαλλήλους στην τοπική αυτοδιοίκηση Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, οι οποίοι οδηγήθηκαν  στο αυτόφωρο με αστήρικτες κατηγορίες, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε τακτική δικάσιμο, λόγω της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρόξενος, την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Την ίδια ώρα που η τρικομματική κυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) εξουθενώνει το λαό μας με φτώχια, ανεργία, απολύσεις, περικοπές και διάλυση κάθε εργασιακού, οικονομικού και ασφαλιστικού δικαιώματος, την ώρα που ξεπουλάει τη χώρα μας, προκειμένου να κάμψει το φρόνημα των εργαζομένων που αντιστέκονται, χρησιμοποιεί την τακτική της καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Για μια ακόμα φορά γίνεται προσπάθεια στοχοποίησης ανθρώπων που έχουν πολιτική και συνδικαλιστική δράση υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του μαζικού κινήματος.

Ό,τι κι αν κάνουν, όμως, όσες συλλήψεις και όσες δίκες κι αν στήσουν, οι αγωνιστές, όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δε θα υποταχθούν, δε θα αναστείλουν την αντίστασή τους, αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα θα κλιμακώσουν την πάλη τους  ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, ενάντια σε κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή του συνόλου της πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News