default-image

Ελλείψεις καθηγητών τρεις μήνες μετά το "πρώτο" κουδούνι

Κρήτη
Ελλείψεις καθηγητών τρεις μήνες μετά το "πρώτο" κουδούνι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπορεί να έχουν περάσει δύο μήνες από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, όμως στο 8ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου η Χημεία, ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, δεν έχει αρχίσει να διδάσκεται καν.

Όπως αναφέρουν οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών, τον καθηγητή που με απόσπαση έφεραν στο 8ο Λύκειο τον ξανα-απέσπασαν στο 13ο Γυμνάσιο, στο διπλανό σχολείο, και έτσι η θέση στο 8ο Γενικό Λύκειο εμφανίζεται ως συμπληρωμένη ενώ δεν είναι. Οι γονείς ενημερώθηκαν ότι αναμένεται να έρθει ένας καθηγητής Χημείας στο 13ο, που ίσως να τον έχουν αποσπάσει από κάποιο άλλο σχολείο, και πάει λέγοντας.

Οι γονείς ζητούν «να συμπληρωθούν οι κενές διδακτικές ώρες στο σχολείο μας, χωρίς να δημιουργηθεί πρόβλημα σε κάποιο άλλο σχολείο, και το ίδιο περιμένουμε και για την κάλυψη στις ελλείψεις ωρών σε φιλολογικά, και αγγλικής και γαλλικής γλώσσας μαθήματα».

Επιστολή

Επιδιώκοντας την ομαλή λειτουργία του 8ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στο θέμα της κάλυψης των ακάλυπτων διδακτικών ωρών με μια πραγματική λύση και όχι με τη λύση μετάθεσης του προβλήματος στο διπλανό σχολείο, απεστάλη επιστολή στους αρμοδίους, στην οποία παρουσιάζεται αναλυτικά η κατάσταση και τίθεται ένα βασικό ερώτημα: «Δεδομένου ότι η Χημεία, ένα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα, με την έλλειψη καθηγητή δε διδάσκεται σε επτά τμήματα γενικής παιδείας και σε τρία τμήματα της θετικής κατεύθυνσης της Β' τάξης, θα μπορέσουν τα παιδιά μας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Χημείας;

Οι προφορικές διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις των εκπροσώπων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης για την άμεση πλήρωση των παραπάνω θέσεων διδακτικού προσωπικού παραμένουν άκαρπες. Το σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου ΓΛΗ με την επιστολή τους αυτή εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας για την υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης στο Λύκειό μας.

Κοινή απαίτηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, του Συλλόγου Διδασκόντων, της διεύθυνσης του σχολείου μας και του συνόλου των μαθητικής κοινότητας είναι η άμεση πλήρωση των κενών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο 8ο ΓΛΗ», καταλήγει η σχετική επιστολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News