default-image

Θεσμός οι εκδηλώσεις για τον τουρισμό

Κρήτη
Θεσμός οι εκδηλώσεις για τον τουρισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένα νέο θεσμό σηματοδότησαν οι τριήμερες εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κρήτης για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, που ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία το βράδυ του Σαββάτου. Τρεις κεντρικές πλατείες του Ηρακλείου, χιλιάδες κόσμου, εκατοντάδες καλλιτέχνες και 300 εκθέτες, συνέθεσαν τη μεγαλύτερη γιορτή που έχει διοργανώσει η Περιφέρεια Κρήτης.

«Οι εκδηλώσεις για τον τουρισμό ήταν ένα μήνυμα αισιοδοξίας και απέδειξαν ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιστρέψουμε την κρίση.  Ενωμένοι: αιρετή Περιφέρεια, πρωτογενής τομέας, τουρισμός, καλλιτέχνες , δείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά για την Κρήτη μας και την ανάπτυξή της» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης , χαρακτήρισε άθλο τη σε σύντομο χρόνο υλοποίηση της ιδέας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και πρόσθεσε: «Εμείς βάλαμε την ιδέα και οι πολίτες τη σφραγίδα τους. Οι εκδηλώσεις αυτές γέννησαν ένα θεσμό και εμείς προετοιμαζόμαστε από τώρα για του χρόνου, όπου οι εκδηλώσεις θα είναι καλύτερες και με μεγαλύτερη διάρκεια, ερχόμενοι σε πλήρη συνεννόηση με τουριστικούς πράκτορες και επιχειρηματίες.  Οι πολίτες ξαναβγήκαν στις πλατείες το τριήμερο, το χαμόγελο επέστρεψε στα χείλη τους και αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στην κρίση. Η γιορτή μας ήταν τεράστιο επίτευγμα και σημείωσε μεγάλη επιτυχία».

Την απόλυτη ικανοποίησή τους εξέφρασαν και οι εκθέτες τοπικών προϊόντων και ειδών λαϊκής τέχνης στην πλατεία Ελευθερίας, που δήλωσαν ότι βρήκαν την ευκαιρία μέσα από μια οργανωμένη προσπάθεια να προωθήσουν τα προϊόντα τους και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ευχήθηκαν τη θεσμοθέτηση των εκδηλώσεων.

Στην πλατεία Ελευθερίας την τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων την παράσταση «έκλεψε» το ρακοκάζανο που έστησε ο Σύλλογος Αποσταγματοποιών τσικουδιάς, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία ν' απολαύσουν την παραδοσιακή ρακί αλλά και να δουν το τρόπο παραγωγής της.

Στην Πλατεία Ελευθερίας επίσης όλο το τριήμερο συνοδεύτηκε με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα Κρητικής μουσικής, που αποτέλεσαν πόλο έλξης για χιλιάδες Ηρακλειώτες και όχι μόνο. Μεγάλες πιένες γνώρισαν και οι πλατείες Καλλεργών και Αγίου Τίτου. Στην πρώτη το ρυθμό έδιναν τα μαθητικά συγκροτήματα με σύγχρονη μουσική, ελληνική και ξένη. Στην πλατεία Αγίου Τίτου οι ήχοι και οι μουσικές είχαν πιο κλασικό χαρακτήρα.

Η Περιφέρεια Κρήτης ευχαριστεί τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητα Ηρακλείου, τους καλλιτέχνες, τους εκθέτες, τους φορείς του τουρισμού και όλους όσοι συνεργάστηκαν για την επιτυχία των εκδηλώσεων, αλλά και τον κόσμο που ανταποκρίθηκε μαζικά.

Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα υπογράφονται στο ξενοδοχείο «Αμιράντες» των Γουβών, μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγωγή τοπικών προϊόντων στην αχανή αγορά της Ρωσίας. Επίσης Δευτέρα και Τρίτη στον ίδιο χώρο, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Κρήτης,  θα γίνουν Β2Β συναντήσεις μεταξύ Ρώσων και Κρητικών επιχειρηματιών, προκειμένου να δρομολογηθούν και νέες συμφωνίες. Σήμερα η αποστολή των Ρώσων επιχειρηματιών επισκέπτεται μεγάλες επιχειρήσεις του νησιού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News