default-image

Αγιασμός στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας

Κρήτη
Αγιασμός στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Την 30η Σεπτεμβρίου ε.ε, η Α.Θ.Μ. ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ.Θεόδωρος Β', μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ετέλεσε την Ακολουθία του αγιασμού στην Πατριαρχική Σχολή Αλεξανδρείας "Άγιος Αθανάσιος", επί τη ενάρξει του νέου ακαδημαϊκού έτους 2012-2013.

Κατά την σύντομη προσλαλιά Του ο Μακαριώτατος  απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και ευχές προς τους αφρικανούς σπουδαστές, τους οποίους διαβεβαίωσε ότι προσωπικώς θα μεριμνά για την περαιτέρω πορεία τους και την, συν Θεώ, μελλοντική ιερατική τους διακονία, μετά την αποφοίτησή τους και την επιστροφή τους στους γενεθλίους τόπους τους. Επίσης, ευχαρίστησε τον Πανοσιολ.Σχολάρχη, Αρχιμ.κ.Νάρκισσο Γκάμμο και τους καθηγητές για την φιλόπονη και ενσυνείδητη υπηρεσία τους.

            Η ιστορική  Πατριαρχική Σχολή επανιδρύθη από την ΑΘΜ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008, μετά από 470 έτη, προκειμένου να αναδεικνύει τα γηγενή στελέχη του ιεραποστολικού έργου του Πατριαρχικού Θρόνου. Κατά τον διετή κύκλο σπουδών, οι από την διάφορα αφρικανικά κράτη προερχόμενοι σπουδαστές, οι οποίοι τυγχάνουν πλήρως υπότροφοι του Πατριαρχείου, παρακολουθούν μαθήματα θεολογίας, νοσηλευτικής, γεωπονικής τροπικών κλιμάτων, πληροφορικής, παιδαγωγικής, ως και ελληνικής γλώσσας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News