default-image

Παρέμβαση Λ. Αυγενάκη για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου

Κρήτη
Παρέμβαση Λ. Αυγενάκη για ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης έφερε στη Βουλή το ζήτημα της «επανεξέτασης κριτηρίων σχετικά με την κατάργηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου» μέσω της Ερώτησης που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση.

 Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής σημειώνει ότι: «Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου, στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας εξυπηρετεί περισσότερους από 60.000 ασφαλισμένους ετησίως. Στα πλαίσια της προσπάθειας της Κυβέρνησης για εξυγίανση και εξορθολογισμού του Δημόσιου τομέα, σχεδιάζονται από τη Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συγχωνεύσεις παρατημάτων.

 Εάν στο προσχέδιο των επικείμενων συγχωνεύσεων εντάσσεται και η αναστολή της λειτουργίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου, του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, τότε θα δημιουργηθεί σοβαρό πρόβλημα καθώς το εν λόγω παράρτημα καθημερινά διεκπεραιώνει έναν μεγάλο όγκο συναλλαγών των πολιτών, εξυπηρετώντας μία περιοχή με πλήθος επιχειρήσεων και ασφαλισμένων».

 Επειδή, κατά τον κ. Αυγενάκη «οι ανάγκες της περιοχής είναι τόσο αυξημένες που το παράρτημα του ΙΚΑ Αρκαλοχωρίου, θα πρέπει όχι απλά να μην καταργηθεί αλλά να αναβαθμιστεί σε υποκατάστημα, ώστε να προσφέρει ποιοτικότερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες που εξυπηρετεί καθημερινά, όπως επίσης η κατάργηση του θα δημιουργήσει μεγάλη οικονομική επιβάρυνση στους ήδη ταλαιπωρημένους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ηρακλείου, καθώς το Αρκαλοχώρι αποτελεί τον δεύτερο πόλο διοικητικών υπηρεσιών στην ενδοχώρα του Ν. Ηρακλείου», ζήτησε από τον Υπουργό να επανεξετάσει τα κριτήρια για πιθανή κατάργηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Αρκαλοχωρίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News