default-image

Στη βουλή τα προβλήματα των ειδικών σχολείων

Κρήτη
Στη βουλή τα προβλήματα των ειδικών σχολείων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

15 Τμήματα Ένταξης για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες δεν έχουν ανοίξει στον Ν. Ηρακλείου, επισημαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση του προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

 Στην Ερώτησή του, ο Βουλευτής υπογραμμίζει ότι: «Το Τμήμα Ένταξης παρακολουθούν μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, οι οποίοι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα της κανονικής τους τάξης. Εμφανίζουν δηλαδή δυσκολίες στη μάθηση, όπως δυσλεξία, δυσαριθμησία, δυσαγνωσία, έχουν νοητική ανεπάρκεια ή ανωριμότητα, προβλήματα λόγου και ομιλίας, συναισθηματικές και κοινωνικές δυσκολίες.

 Στόχος του τμήματος είναι η σχολική και κατ' επέκταση η κοινωνική ενσωμάτωση των μαθητών αυτών, σύμφωνα και με τις σύγχρονες και παιδαγωγικές και κοινωνικές αντιλήψεις και επιδιώξεις των ανεπτυγμένων κρατών.

 Το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται στη Μεσσαρά, όταν στο Νηπιαγωγείο κωφών και βαρήκοων Τυμπακίου, με 6 επίσημα εγγεγραμμένους μαθητές, όσους δηλαδή απαιτείται για να λειτουργήσει, είναι κλειστό.

 Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με το Νηπιαγωγείο Πόμπιας, το οποίο έχει συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 3 μαθητών για να λειτουργήσει.

Ακριβώς ίδια είναι η κατάσταση και στα Δημοτικά Σχολεία: στο 3ο Δημοτικό σχολείο Τυμπακίου, Καπαριανών και στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μοιρών, Ζαρού, Γέργερης, καθώς επίσης και στο 2ο Δημοτικό Αρχανών και 2ο και 3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου».

Ο κ. Αυγενάκης ζήτησε από τον Υπουργό να δράσει άμεσα για να ξεκινήσει η λειτουργία των παραπάνω σχολείων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News