default-image

Μ. Κριτσωτάκης: "Απαιτείται νέα τουριστική πολιτική"

Κρήτη
Μ. Κριτσωτάκης: "Απαιτείται νέα τουριστική πολιτική"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαιρετισμός του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μ. Κριτσωτάκη στην επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της Περιφέρειας Κρήτης  για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

O Ελληνικός Τουρισμός βρίσκεται σε βαθιά κρίση, κρίση οικονομική, κρίση ταυτότητας, κρίση αναπτυξιακού μοντέλου και προσανατολισμού.

Το μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης, που εφάρμοζαν οι μέχρι σήμερα δικομματικές κυβερνήσεις, εξάντλησε τις δυνατότητές του, εξαντλώντας τον ελληνικό τουρισμό και καταστρέφοντας τα σημαντικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα.

Και σήμερα η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης του Μνημονίου οδηγεί:

O      τους μικρομεσαίους και τους εργαζόμενους  στον τουρισμό και επισιτισμό καθημερινά σε απόγνωση,

O σε ιδιωτικοποίηση όλων των δικτύων της χώρας - μεταφορές, ενέργεια, νερό κ.λ.π.

O παραχώρηση σε ιδιώτες των  πυλών εισόδου της χώρας - αεροδρόμια, λιμάνια.

O σε καταστροφικές  συνέπειες  από την προοπτική  ξεπουλήματος - ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου  του Ηρακλείου και των υπολοίπων  της χώρας

O "αξιοποίηση", δηλαδή ξεπούλημα, της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου (π.χ. ''Ξενία'' στο Ηράκλειο, τα νησιά Ελάσα και Γράντες Ήρα που βρίσκονται ανατολικά στη Κρήτη κ.α.)

O Σε καταστροφή τόπους ανεπανάληπτης φυσικής ομορφιάς, και αρχαιολογικούς χώρους με την εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ με αποτέλεσμα να  απαξιώνουν το τουριστικό ενδιαφέρον για το νησί μας.(Σε σημερινή απάντηση του  υπουργού  σε επίκαιρη ερώτηση μας ότι θα υποτάσσονται στη διαδικασία του Fast Track δεν θέλουν να δεχτούν το δημοκρατικό προγραμματισμό, την συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη θέληση της κοινωνίας ).

Σήμερα η απόδειξη ότι το μοντέλο του τουρισμού στην Ελλάδα δεν έχει μέλλον πιστοποιείται από το ότι η τουριστική περίοδος μικραίνει και οι μορφές τουρισμού που δεν θέλουμε διογκώνονται (πχ «all inclusive» κ.α. ) ενώ οι μορφές που θέλουμε δεν έρχονται από μόνες τους.

Για να μπορέσουμε να οραματιστούμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε την μελλοντική ανάπτυξη του Τουρισμού μας είναι αναγκαία μια νέα τουριστική πολιτική, η οποία προϋποθέτει κατάργηση του Μνημονίου και  την ανάδειξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο προσκήνιο .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News