default-image

Γιορτή του τουρισμού

Κρήτη
Γιορτή του τουρισμού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξεκίνησαν χθες το πρωί στο Ηράκλειο οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Από νωρίς στην πλατεία Ελευθερίας στήθηκαν τα πρώτα περίπτερα με εκθέτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση προβάλλοντας τον τουρισμό, τα κρητικά προϊόντα και τη λαϊκή μας παράδοση.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με μουσικό πρόγραμμα σε πλατεία Ελευθερίας, πλατεία Αγ. Τίτου και Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ενώ ξεχώρισαν η ομάδα γυναικών που ύφανε μαλλί στον παραδοσιακό αργαλειό και το ρακοκάζανο που σέρβιρε τσικουδιά στους παρευρισκομένους.

Σήμερα

Πλούσιο είναι και το σημερινό πρόγραμμα. Από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία του Αρχαιολογικού Μουσείου θα προσφέρονται στους Ηρακλειώτες κρητικά εδέσματα, ενώ, όπως και χθες, οι καταστηματάρχες θα έχουν ανοικτά τα μαγαζιά τους μέχρι τις 11:30 το βράδυ.

Στο μουσικό κομμάτι στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 7:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γέργερης, ενώ στις 8:30 θα ακολουθήσει μουσική παράσταση με το Ωδείο Ηρακλείου.

Στην πλατεία Αγ. Τίτου στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Συνόλου Νυκτών και Τοξοτών Οργάνων Κρήτης, ενώ στις 8 συναυλία με την χορωδία «Ιωνία Αηδών».

Τη σκυτάλη θα πάρει στις 8:45 μ.μ. ο Μάνος Παπαδάκης με το συγκρότημά του, ενώ στις 9:30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με το μουσικό σχήμα «SEE HER».

Στην πλατεία Ελευθερίας στις 7 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με κρητικά, ενώ στις 8 στη σκηνή θα ανέβει ο Βασίλης Σκουλάς με το συγκρότημα "Μαυρόκωστας".

 Θα ακολουθήσουν διαδοχικά οι Βαγγέλης Αλεξάκης, Μιχάλης Καλλέργης και Κώστας Δαφέρμος.

Λασίθι

Στο Λασίθι οι εκδηλώσεις μεταφέρονται σήμερα στη Νεάπολη, όπου στις 5 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί περιήγηση και ξενάγηση στα μικρά εκκλησάκια και στις ιστορικές κρήνες στον πολεοδομικό ιστό της πόλης.

Στις 6:30 θα αρχίσει το μεραμπελιώτικο γλέντι στο Δημοτικό Κήπο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Παραδοσιακή κρητική μουσική από τους Γιάννη Σηφάκη (βιολί), Χάρη Παρασκάκη (λαούτο-ασκομαντούρα) και Γιάννη Ρουμπελάκη (λαούτο).

Παραδοσιακούς κρητικούς χορούς από τη σχολή χορού "Το σπίτι της τέχνης" των Αδριάνης Γαλανού- Ρένας Κοφινάκη. Προβολή βίντεο από τη Φωτογραφική Ομάδα Νεάπολης με τίτλο "Έχω κάτι να σας πω".

Επίσης οι κυρίες από τα ΚΑΠΗ Νεάπολης θα προσφέρουν παραδοσιακά εδέσματα και ζεστό ξινόχοντρο, ενώ οι Νέοι Νεάπολης ποτά της περιοχής.

Παράλληλα στο χώρο θα υπάρχει έκθεση με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από παραγωγούς και επαγγελματίες της περιοχής για δωρεάν δοκιμή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News